För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julskinka med grönt täcke

(3)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(3)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Hemgjord salsiccia

(55)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Julskinka med grönt täcke

(3)

Minilaxbiffar med syltad ingefära

(0)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(3)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Hemgjord salsiccia

(55)

Kycklingvingar med sötstark dippsås

(6)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)