Veganska lussebullar

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Baka dessa veganska lussebullar och fyll med mandelmassa om du vill! Supergott och perfekt om man utesluta animaliska produkter. Gör succé på adventsfikat!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:200-250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl havredryck
  • 1 g saffran
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl socker eller vit sirap
  • 1 dl russin
  • 14 dl vetemjöl (840 g)
  • Fyllning till längder och kransar
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 150 g mandelmassa
  • Pensling och garnering
  • 250 g blötlagda russin
  • 1 dl havredryck

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i havredryck och värm till ca 37°. Stöt saffran riktigt fint med lite socker i en mortel. Häll lite av degspadet i morteln för att lösa upp saffranet. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen i degspadet och saffransblandningen.
  2. Tillsätt salt, socker eller sirap ev russin och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Baka ut degen till kusar eller andra julbröd.
  3. Lägg brödet på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 30 min. Garnera de färdigjästa kusarna med att trycka i russin som legat i blöt. Pensla med havredryck.
  4. Grädda flätor och större bröd i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 200-225°. Grädda mindre bröd i mitten av ugnen 5-8 min i 225-250°. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
  5. Vill du ha mandelfyllda saffransbullar kan du t ex baka ut dem som snäckor: Blanda rumsvarmt margarin med grovriven mandelmassa. Dela den jästa degen i 2 delar. Kavla ut varje del ca 1 cm tjock och bred ut fyllningen över degplattorna. Rulla ihop och skär varje rulle i 15-20 bitar. Ställ dem med snittytan upp i bullformar. Jäs, pensla och grädda som mindre bröd ovan.

Tips

Havredryck är perfekt att använda när man bakar vetebröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Örtbaguetter

(1)

Saffransbullpanna

(8)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranskaka

(34)

Julkaka med lingon

(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl havredryck
  • 1 g saffran
  • 50 g jäst
  • 1.5 dl socker eller vit sirap
  • 1 dl russin
  • 14 dl vetemjöl (840 g)
  • Fyllning till längder och kransar
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 150 g mandelmassa
  • Pensling och garnering
  • 250 g blötlagda russin
  • 1 dl havredryck

Veganska lussebullar

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Baka dessa veganska lussebullar och fyll med mandelmassa om du vill! Supergott och perfekt om man utesluta animaliska produkter. Gör succé på adventsfikat!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:200-250º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i havredryck och värm till ca 37°. Stöt saffran riktigt fint med lite socker i en mortel. Häll lite av degspadet i morteln för att lösa upp saffranet. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen i degspadet och saffransblandningen.
  2. Tillsätt salt, socker eller sirap ev russin och mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Baka ut degen till kusar eller andra julbröd.
  3. Lägg brödet på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk, ca 30 min. Garnera de färdigjästa kusarna med att trycka i russin som legat i blöt. Pensla med havredryck.
  4. Grädda flätor och större bröd i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 200-225°. Grädda mindre bröd i mitten av ugnen 5-8 min i 225-250°. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
  5. Vill du ha mandelfyllda saffransbullar kan du t ex baka ut dem som snäckor: Blanda rumsvarmt margarin med grovriven mandelmassa. Dela den jästa degen i 2 delar. Kavla ut varje del ca 1 cm tjock och bred ut fyllningen över degplattorna. Rulla ihop och skär varje rulle i 15-20 bitar. Ställ dem med snittytan upp i bullformar. Jäs, pensla och grädda som mindre bröd ovan.

Tips

Havredryck är perfekt att använda när man bakar vetebröd!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Saffransgalette

(5)

Örtbaguetter

(1)

Saffransbullpanna

(8)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranskaka

(34)

Julkaka med lingon

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies