
Vegansk hamburgare
Saftiga veganska bönburgare med massor av god smak! Burgarna får extra bra textur då bönorna med fördel mosas med t ex en trägaffel. Med krispiga grönsaker och krämig dressing är de här veganska hamburgarna en dröm!
- 400 g kokta kikärtor, bruttovikt (på burk)
- 4 msk kikärtsspad
- 400 g kokta svarta bönor, bruttovikt (på burk)
- 1.5 dl ströbröd
- 2 msk potatismjöl
- 1 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk brynt schalottenlöksfond eller grönsaksfond
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk chilipulver
- Hamburgerdressing
- 200 g vegansk majonnäs, gärna vegme (eller vanlig majonnäs om du inte är vegan)
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 0.5 gul lök, finhackad
- 2 msk bostongurka
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk ketchup
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk pressad citronsaft
- Till servering
- 6 hamburgerbröd
- salladsblad
- 2 tomater, skivade
- 1 rödlök, skivad
Gör så här
- Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
- Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
- Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.
Liknande recept
Vegansk hamburgare
Saftiga veganska bönburgare med massor av god smak! Burgarna får extra bra textur då bönorna med fördel mosas med t ex en trägaffel. Med krispiga grönsaker och krämig dressing är de här veganska hamburgarna en dröm!
Gör så här
- Mät upp 4 msk spad från kikärtsburken. Skölj bönor och ärter i kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönor och ärter till en grov massa med händerna eller en gaffel.
- Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt mer ströbröd om smeten känns för blöt. Smeten ska vara fast och lätt att forma till sex biffar.
- Blanda alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Pensla burgarna med olja och grilla tills de har fin färg och är genomvarma.
- Värm burgarbröden och fyll dem med burgare, sallad, tomat, lök och dressing.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-25
Jättegoda! Jag brukar ta rökt paprika i dressingen också, det blir en jättegod smak. Ett tips, använd spadet från de svarta bönorna i smeten istället och spar kikärtsspadet (grå bra att frysa). Det kan du använda istället för ägg till maränger eller mjuka kakor (man kan använda annat bönspad istället för ägg också men i ljusa kakor blir det bäst med klar vätska som från kikärter).
2020-07-10
Hej Jonna, spadet ska ner med resten av ingredienserna i smeten. Mvh/ Maja, redaktör
2020-07-08
Vad ska jag ha 4 msk kikärtsspad till?
2019-08-21
Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cathrine
2020-10-25
Jättegoda! Jag brukar ta rökt paprika i dressingen också, det blir en jättegod smak. Ett tips, använd spadet från de svarta bönorna i smeten istället och spar kikärtsspadet (grå bra att frysa). Det kan du använda istället för ägg till maränger eller mjuka kakor (man kan använda annat bönspad istället för ägg också men i ljusa kakor blir det bäst med klar vätska som från kikärter).
2020-07-10
Hej Jonna, spadet ska ner med resten av ingredienserna i smeten. Mvh/ Maja, redaktör
Jonna
2020-07-08
Vad ska jag ha 4 msk kikärtsspad till?
Helena
2019-08-21
Otroligt saftiga och goda. Å supersmarrig dressing.