Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och jordgubbspaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citronpaj med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Tiramisu på svenska

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 banan
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 dl agavesirap
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 färska fikon (eller färska bär)

Vegansk glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Vegansk gräddglass med havregrädde, cashewnötter, banan och fikon. Enkelt och otroligt gott!

Tillagningstid: 10 min + tid att frysa
5 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nötterna minst 5 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet. Mixa nötterna med resten av ingredienserna (utom fikonen) till en krämig smet.
  2. Skiva fikonen och tryck ner dem mot sidorna i glassformarna. Häll i smeten och knacka lätt mot bordet så att den rinner ner ordentligt och luftbubblorna försvinner. Stick ner glasspinnarna och låt frysa minst 2 timmar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2017-07-08

Enkelt och gott! Uppskattades av både vuxna och barn.

Liknande recept

Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och jordgubbspaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Citronpaj med vit choklad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Zuleikatårta

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Tiramisu på svenska

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

Betyg
Betyg
(2)