För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Västerbottenspaj med rödlökschutney

Betyg (1-5):
3.09 (35 betyg)

Västerbottenspaj med chutny med smak av rödlök, rosmarin och honung.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl riven västerbottensost
  • Rödlökschutney:
  • 3 små strimalde rödlökar
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl rött vin
  • 2 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl, salt, kumminfrön och smör i en bunke och nyp ihop till en fast deg. Tillsätt vatten och knåda smidigt.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form (gärna med löstagbar kant) ca 36 x 13 cm eller i en springform, 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Rödlökschutney

  1. Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull och låt puttra tills vätskan kokat ihop, ca 10 min.

Fyllning

  1. Blanda ägg, grädde, gräddfil och ost i en bunke och häll i den förgräddade pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Toppa pajen vid servering med lite rödlökschutney och servera resten i en skål bredvid.

Tips

Lika god varm som kall. Även perfekt att förbereda dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bella

2015-01-27

Underbart god paj. Bland det bästa jag ätit.

Ninni

2015-01-15

Ser underbart god ut!

Pajastro

2014-11-02

Underbart med den där chutneyn till. Kummin i pajdegen gjorde dessutom hela anrättningen till; Wow va' gott!

Smakaren

2013-08-24

mmm, mums, gott och enkelt. Använd ett bra vin för chutney, alltid väl värt!

Liknande recept

Falafel från Falafelbaren

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Klassisk laxburgare

(5)

Lammstek i ugn

(31)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddig plommonkyckling

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl riven västerbottensost
  • Rödlökschutney:
  • 3 små strimalde rödlökar
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl rött vin
  • 2 rosmarinkvistar

Västerbottenspaj med rödlökschutney

Betyg (1-5):
3.09 (35 betyg)

Västerbottenspaj med chutny med smak av rödlök, rosmarin och honung.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl, salt, kumminfrön och smör i en bunke och nyp ihop till en fast deg. Tillsätt vatten och knåda smidigt.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form (gärna med löstagbar kant) ca 36 x 13 cm eller i en springform, 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Rödlökschutney

  1. Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull och låt puttra tills vätskan kokat ihop, ca 10 min.

Fyllning

  1. Blanda ägg, grädde, gräddfil och ost i en bunke och häll i den förgräddade pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Toppa pajen vid servering med lite rödlökschutney och servera resten i en skål bredvid.

Tips

Lika god varm som kall. Även perfekt att förbereda dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bella

2015-01-27

Underbart god paj. Bland det bästa jag ätit.

Ninni

2015-01-15

Ser underbart god ut!

Pajastro

2014-11-02

Underbart med den där chutneyn till. Kummin i pajdegen gjorde dessutom hela anrättningen till; Wow va' gott!

Smakaren

2013-08-24

mmm, mums, gott och enkelt. Använd ett bra vin för chutney, alltid väl värt!

Liknande recept

Falafel från Falafelbaren

(20)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(11)

Klassisk laxburgare

(5)

Lammstek i ugn

(31)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kryddig plommonkyckling

(1)