Västerbottenspaj med rödlökschutney

Betyg (1-5):
3.06 (31 betyg)

Västerbottenspaj med chutny med smak av rödlök, rosmarin och honung.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl riven västerbottensost
  • Rödlökschutney:
  • 3 små strimalde rödlökar
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl rött vin
  • 2 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl, salt, kumminfrön och smör i en bunke och nyp ihop till en fast deg. Tillsätt vatten och knåda smidigt.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form (gärna med löstagbar kant) ca 36 x 13 cm eller i en springform, 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Rödlökschutney

  1. Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull och låt puttra tills vätskan kokat ihop, ca 10 min.

Fyllning

  1. Blanda ägg, grädde, gräddfil och ost i en bunke och häll i den förgräddade pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Toppa pajen vid servering med lite rödlökschutney och servera resten i en skål bredvid.

Tips

Lika god varm som kall. Även perfekt att förbereda dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bella

2015-01-27

Underbart god paj. Bland det bästa jag ätit.

Ninni

2015-01-15

Ser underbart god ut!

Pajastro

2014-11-02

Underbart med den där chutneyn till. Kummin i pajdegen gjorde dessutom hela anrättningen till; Wow va' gott!

Smakaren

2013-08-24

mmm, mums, gott och enkelt. Använd ett bra vin för chutney, alltid väl värt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör
  • 2 tsk kumminfrön
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl riven västerbottensost
  • Rödlökschutney:
  • 3 små strimalde rödlökar
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl rött vin
  • 2 rosmarinkvistar

Västerbottenspaj med rödlökschutney

Betyg (1-5):
3.06 (31 betyg)

Västerbottenspaj med chutny med smak av rödlök, rosmarin och honung.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
12 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl, salt, kumminfrön och smör i en bunke och nyp ihop till en fast deg. Tillsätt vatten och knåda smidigt.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form (gärna med löstagbar kant) ca 36 x 13 cm eller i en springform, 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Rödlökschutney

  1. Lägg alla ingredienserna till chutneyn i en kastrull och låt puttra tills vätskan kokat ihop, ca 10 min.

Fyllning

  1. Blanda ägg, grädde, gräddfil och ost i en bunke och häll i den förgräddade pajbottnen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Toppa pajen vid servering med lite rödlökschutney och servera resten i en skål bredvid.

Tips

Lika god varm som kall. Även perfekt att förbereda dagen innan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bella

2015-01-27

Underbart god paj. Bland det bästa jag ätit.

Ninni

2015-01-15

Ser underbart god ut!

Pajastro

2014-11-02

Underbart med den där chutneyn till. Kummin i pajdegen gjorde dessutom hela anrättningen till; Wow va' gott!

Smakaren

2013-08-24

mmm, mums, gott och enkelt. Använd ett bra vin för chutney, alltid väl värt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Fish tacos deluxe

(30)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies