Vårrullar med rispapper

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Färska vårrullar med rispapper, god fyllning och dippsås är enkelt att göra själv. Ett bra sätt att få i sig massor av krispiga grönsaker!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 3 dl färska böngroddar
  • 24 st rispappersblad
  • 1 st isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 st avokador
  • 1 msk finriven ingefära
  • Dippsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.
  3. Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.
  4. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.

Servering:

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktrifle med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g vermicellinudlar (tunna risnudlar)
  • 150 g morot
  • 100 g rättika
  • 3 dl färska böngroddar
  • 24 st rispappersblad
  • 1 st isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 st avokador
  • 1 msk finriven ingefära
  • Dippsås
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 st lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

Vårrullar med rispapper

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Färska vårrullar med rispapper, god fyllning och dippsås är enkelt att göra själv. Ett bra sätt att få i sig massor av krispiga grönsaker!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på örpackningen. Skala och skär morot och rättika i tändsticksstora strimlor. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen.
  2. Dela ev räkorna. Gröp ut och tärna avokadoköttet. Vänd ihop räkor, avokado och ingefära. Fyll en skål med ljummet vatten och doppa ett rispapper 10 sekunder.
  3. Lägg lite av fyllningen och de olika grönsakerna mitt på arket.
  4. Vik in båda sidorna mot mitten, rulla sedan ihop till ett litet paket. Gör likadant med alla rullar och lägg på ett fat.

Servering:

  1. Lägg en fylld rulle i ett salladsblad, lägg på koriander och mynta, rulla ihop och doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räktrifle med tacotubs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)