Vårrullar med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (38 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg. Servera med ris och dippa i god sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl jasminris
  • 10 st filodegsark
  • Fyllning
  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
  2. Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
  3. Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
  4. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min.
  5. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Servering

Gott med koriander till!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-11-19

Riktigt gott. Men 40 min var en otrolig underskattning av tiden. Räkna med 60 min.

Johanna

2020-03-24

Supergott! Det blir lite för starkt med två tsk sambal oelek tycker vi, så jag tog en tesked istället och det blev perfekt.

Linn

2020-03-01

Toppengoda, snabbt och enkelt. Jag bytte ut nötfärsen till 300 gram svamp, en annan gång testade jag med 300 gram lätt mosade svarta bönor - supergott! TIPS för att de ska behålla sin krispighet: De vårrullar jag vet inte kommer gå åt direkt efter tillagning lägger jag direkt i en låda och in i frysen (när de fortfarande är varma) för att när jag vill äta dem nästa gång slå på ugnen på 225 grader och värma dem i 15 minuter - lika krispiga då som vid tillagning.

Jaana

2020-02-13

Gjorde en omgång till ett par dagar senare. Mjuka vid uppvärmning i mikron, men väldigt goda. Jag ska prova att värma i ugn nästa gång.

Maria

2018-05-23

Jättegoda! Och blev snygga också.

Stina

2018-01-17

Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.

Liknande recept

Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2.5 dl jasminris
  • 10 st filodegsark
  • Fyllning
  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • sweet chilisås

Vårrullar med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.11 (38 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med färs och vitkål gjorda på filodeg. Servera med ris och dippa i god sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.
  2. Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.
  3. Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle.
  4. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i ca 4 min.
  5. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Servering

Gott med koriander till!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-11-19

Riktigt gott. Men 40 min var en otrolig underskattning av tiden. Räkna med 60 min.

Johanna

2020-03-24

Supergott! Det blir lite för starkt med två tsk sambal oelek tycker vi, så jag tog en tesked istället och det blev perfekt.

Linn

2020-03-01

Toppengoda, snabbt och enkelt. Jag bytte ut nötfärsen till 300 gram svamp, en annan gång testade jag med 300 gram lätt mosade svarta bönor - supergott! TIPS för att de ska behålla sin krispighet: De vårrullar jag vet inte kommer gå åt direkt efter tillagning lägger jag direkt i en låda och in i frysen (när de fortfarande är varma) för att när jag vill äta dem nästa gång slå på ugnen på 225 grader och värma dem i 15 minuter - lika krispiga då som vid tillagning.

Jaana

2020-02-13

Gjorde en omgång till ett par dagar senare. Mjuka vid uppvärmning i mikron, men väldigt goda. Jag ska prova att värma i ugn nästa gång.

Maria

2018-05-23

Jättegoda! Och blev snygga också.

Stina

2018-01-17

Kan rekommenderas var lättare att göra än jag trodde att tillaga. Härligt frasiga vid tillagningen mjuknade vid uppvärmningen men lika goda.

Liknande recept

Spara recept

Hembakt bröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg
Betyg
(16)