Vårrullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Krispiga vårrullar i ugn med filodeg, grönsaker, dippsås och mynta. Asiatisk klassiker till buffé eller tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd av.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ark filodeg
  • 0.5 dl olja till gräddningen
  • 1 tsk flingsalt (efter smak)
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 2 hackade vårlökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1.5 msk skalad, riven, färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl böngroddar
  • 150 g grovrivna morötter
  • 2 tsk fisksås
  • Dippsås:
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk fisksås
  • Till servering:
  • 400 g hela blad isbergssallad
  • 2 färsk mynta i hela kvistar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.

I ugnen

  1. Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.

Dippsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.

Till servering

  1. Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.

Servering

Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 ark filodeg
  • 0.5 dl olja till gräddningen
  • 1 tsk flingsalt (efter smak)
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 2 hackade vårlökar
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1.5 msk skalad, riven, färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 5 dl böngroddar
  • 150 g grovrivna morötter
  • 2 tsk fisksås
  • Dippsås:
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk fisksås
  • Till servering:
  • 400 g hela blad isbergssallad
  • 2 färsk mynta i hela kvistar

Vårrullar i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(66)

Krispiga vårrullar i ugn med filodeg, grönsaker, dippsås och mynta. Asiatisk klassiker till buffé eller tilltugg. Enkla att förbereda och göra stor mängd av.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla ingredienser till fyllningen. Fräs grönsaksröran några minuter. Vik ut filodegsarken i en hög och skär dem i fyra korta remsor från långsidan. Lägg 1-2 matskedar fyllning en bit in på kanten av en remsa, lägg över kantbiten, vik in sidokanterna och rulla ihop till en rulle. Gör likadant med resten.

I ugnen

  1. Häll en olja på ett fat, rulla vårrullarna i oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form. Strö över lite flingsalt och grädda rullarna tills de fått färg, 10-15 minuter.

Dippsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och smaka av.

Till servering

  1. Skölj och torka salladen, riv sedan bladen i stora bitar.

Servering

Vid serveringen lindar man in en vårrulle och en kvist mynta i ett salladsblad, doppar i dippsåsen och äter med händerna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)