Värmande vegochili med avokado

Betyg (1-5):
4.4 (15 betyg)

En värmande och mättande gryta med rejäl, och lite het, smak. Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 350 g rotselleri
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olja
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 300 g vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 40 g torkade aprikoser, finhackade
  • 400 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 400 g kokta kidneybönor (på burk)
  • 50 g svartkål eller grönkål, strimlad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • quinoa, ris eller hirs
  • 2 avokador, skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt rotselleri och de torra kryddorna och stek med under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner färsen och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, kakao och aprikoser. Koka upp och låt puttra ca 15 min. Skölj bönorna ordentligt och vänd ner i grytan tillsammans med svartkålen.
  3. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min före servering. Toppa med skivad avokado och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-05

Coline, jag har inte testat just detta, men av erfarenhet brukar koriander göra STOR skillnad var man än strör det (spec den färska). Just därför utesluts det alltid av halva familjen här hemma :)

Hanna Karolina

2019-03-14

Fantastiskt god och välkomponerad rätt! Fina smaker. Mättande. Umami.

Côline

2019-02-21

En god gryta. Dock så hade jag och min man ingen koriander då vi hade missat det. Av er som testat denna gryta, gör koriandern stor skillnad för grytan?

Liknande recept

Currymasala med mifú - Coop

(7)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu - Coop

(5)

Chili con carne med mifú - Coop

(1)

Texmexpanna med nachochips - Coop

(0)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 350 g rotselleri
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olja
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 300 g vegofärs
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kakao
  • 40 g torkade aprikoser, finhackade
  • 400 g kokta svarta bönor (på burk)
  • 400 g kokta kidneybönor (på burk)
  • 50 g svartkål eller grönkål, strimlad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • quinoa, ris eller hirs
  • 2 avokador, skivade
  • 1 kruka färsk koriander

Värmande vegochili med avokado

Betyg (1-5):
4.4 (15 betyg)

En värmande och mättande gryta med rejäl, och lite het, smak. Recept av Therese Elgquist

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt rotselleri och de torra kryddorna och stek med under omrörning någon minut.
  2. Vänd ner färsen och stek lite till. Häll i krossade tomater, vatten, kakao och aprikoser. Koka upp och låt puttra ca 15 min. Skölj bönorna ordentligt och vänd ner i grytan tillsammans med svartkålen.
  3. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta grytan från värmen och låt stå ca 10 min före servering. Toppa med skivad avokado och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2019-04-05

Coline, jag har inte testat just detta, men av erfarenhet brukar koriander göra STOR skillnad var man än strör det (spec den färska). Just därför utesluts det alltid av halva familjen här hemma :)

Hanna Karolina

2019-03-14

Fantastiskt god och välkomponerad rätt! Fina smaker. Mättande. Umami.

Côline

2019-02-21

En god gryta. Dock så hade jag och min man ingen koriander då vi hade missat det. Av er som testat denna gryta, gör koriandern stor skillnad för grytan?

Liknande recept

Currymasala med mifú - Coop

(7)

Tacotårta med nachos - Coop

(6)

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu - Coop

(5)

Chili con carne med mifú - Coop

(1)

Texmexpanna med nachochips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies