
Varm rostbiffssallad med olivsalsa
Betyg (1-5):
Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 12 skivor rostbiff
- 300 g morötter
- 300 g palsternacka
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk timjan, eventuellet
- 1 dl hackade oliver
- 1 dl basilika
- 0.5 dl kapris
- 0.5 dl olivolja
- 70 g spenat
- 400 g delade cocktailtomater
- 1 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Salsa
- Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
- Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.
Liknande recept
Varm rostbiffssallad med olivsalsa
Betyg (1-5):
Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.
Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Salsa
- Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
- Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!