Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 skivor rostbiff
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan, eventuellet
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 dl basilika
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g spenat
  • 400 g delade cocktailtomater
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Salsa

  1. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
  2. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hemmagjord pizza

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek med rostade morötter, rödlök och getost

Betyg
Betyg
(22)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 12 skivor rostbiff
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk timjan, eventuellet
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 dl basilika
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • 70 g spenat
  • 400 g delade cocktailtomater
  • 1 tsk salt

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rostbiffssalllad med nyttiga rotsakeroch smak av timjan och basilika.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och klyfta rotfrukter och rödlök. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och strö ev över timjan. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

Salsa

  1. Blanda oliver, basilika, kapris och olivolja till en salsa.
  2. Vänd runt spenat och tomater med de varma rotfrukterna. Häll upp på ett serveringsfat. Toppa med skivor av rostbiff och klicka på salsan. Strö ev över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgstek med rödbetor och kantareller

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hemmagjord pizza

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Knippbetor, sojarostade nötter och tartar på ryggbiff

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammstek med rostade morötter, rödlök och getost

Betyg
Betyg
(22)