Valnöts- och chokladfudge

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Vackert, gott och enkelt. En knaprig nöt i den lena fudgen gör dem oemotståndliga. Recept av: Lena Söderström och Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 150 g mörk choklad
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.
  2. Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
  3. Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Tips

Det kan vara roligt att variera med pekannötter istället för valnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärbägare

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g mörk choklad
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade

Valnöts- och chokladfudge

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Vackert, gott och enkelt. En knaprig nöt i den lena fudgen gör dem oemotståndliga. Recept av: Lena Söderström och Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.
  2. Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
  3. Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Tips

Det kan vara roligt att variera med pekannötter istället för valnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärbägare

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies