Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Kyckling i ugn med grön och god pesto.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 stor hel kyckling
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl olja
  • 3 msk honung
  • 1 msk hp-sås
  • 1 tsk svartpeppar
  • Rucolapesto:
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 70 g rucola
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Till servering:
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 2 finstrimlade morötter
  • 1 stor skalad finstrimlad rödbeta
  • 150 g strimlade sockerärtor
  • 150 g halverade gula cocktailtomater
  • 20 basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop tomatpuré, olja, honung och HP-sås. Gnid in hela kycklingen med såsen och salta och peppra runtom.
  2. Lägg kycklingen på en ugnsplåt och stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stek till en innertemperatur på 70° vid insidan av låret, termometern ska inte ligga mot benet.

Rucolapesto

  1. Mixa vitlök, rucola, parmesan, pinjenötter, olivolja och citronsaft till en grynig massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med peston, de strimlade grönsakerna och tomaterna. Toppa med basilikablad.
  3. Kycklingen ska vara så mör att ben, vinge och bröst lätt skärs loss. Servera med pastan.

Tips

Om tiden tryter kan du använda en färdiggrillad kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olof

2014-05-03

Blev snabbt en favorit!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 stor hel kyckling
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl olja
  • 3 msk honung
  • 1 msk hp-sås
  • 1 tsk svartpeppar
  • Rucolapesto:
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 70 g rucola
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • Till servering:
  • 500 g färsk tagliatelle
  • 2 finstrimlade morötter
  • 1 stor skalad finstrimlad rödbeta
  • 150 g strimlade sockerärtor
  • 150 g halverade gula cocktailtomater
  • 20 basilikablad

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Kyckling i ugn med grön och god pesto.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ihop tomatpuré, olja, honung och HP-sås. Gnid in hela kycklingen med såsen och salta och peppra runtom.
  2. Lägg kycklingen på en ugnsplåt och stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stek till en innertemperatur på 70° vid insidan av låret, termometern ska inte ligga mot benet.

Rucolapesto

  1. Mixa vitlök, rucola, parmesan, pinjenötter, olivolja och citronsaft till en grynig massa. Smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med peston, de strimlade grönsakerna och tomaterna. Toppa med basilikablad.
  3. Kycklingen ska vara så mör att ben, vinge och bröst lätt skärs loss. Servera med pastan.

Tips

Om tiden tryter kan du använda en färdiggrillad kyckling.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olof

2014-05-03

Blev snabbt en favorit!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Klassisk lasagne

(64)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies