För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Ugnsrostad vitkål, morötter och kikärter som vänds runt med couscous och serveras med en vegansk yoghurtdressing.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Morot-ingefärsghurt
  • 100 g morot
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 dl greek style gurt (vegansk gurt)
  • salt

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna klyftor och moroten i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på timjan, cayennepeppar och salt. Krossa vitlöksklyftan och lägg på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll kikärterna på plåten och rosta ytterligare 5–10 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll i couscous, sätt på ett lock och ta från värmen. Låt stå ca 5 min. Fluffa upp couscousgrynen med en gaffel. Häll ut couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Riv morot och ingefära fint och rör ner i plantghurten, smaka av med salt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(76)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(57)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg vitkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Morot-ingefärsghurt
  • 100 g morot
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 dl greek style gurt (vegansk gurt)
  • salt

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Ugnsrostad vitkål, morötter och kikärter som vänds runt med couscous och serveras med en vegansk yoghurtdressing.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna klyftor och moroten i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på timjan, cayennepeppar och salt. Krossa vitlöksklyftan och lägg på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll kikärterna på plåten och rosta ytterligare 5–10 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll i couscous, sätt på ett lock och ta från värmen. Låt stå ca 5 min. Fluffa upp couscousgrynen med en gaffel. Häll ut couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Riv morot och ingefära fint och rör ner i plantghurten, smaka av med salt och servera till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(76)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(57)