Ugnspannkaka med bacon och äpplen
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Ugnspannkaka med bacon och äpplen

3.09 (67 betyg)

Klassisk äggrätt i ugn med bacon och äpplen serverad med apelsin- och morotssallad.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 200 g strimlad bacon
  • 1 msk smör
  • 2 äpplen i skivor
  • 1 apelsin
  • 2 rivna morötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjöl och salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen.

  2. 2

    Värm en stekpanna och stek baconstrimlorna i 3 minuter. Smörj en ugnsfast form och häll i pannkakssmeten, bacon och toppa med äpplen. Låt stå i ugnen i 20 – 30 minuter. Tiden beror på storleken på formen.

  3. 3

    Skär bort skalet från apelsinen med en kniv så fruktköttet blir synligt och skär apelsinen i skivor. Blanda ihop med de rivna morötterna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör eget mos till barnen på 2 äpplen, 1 msk socker, 0,5 dl vatten och låt koka ihop.
För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.
Bacon kan bytas mot rimmat fläsk.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Enkelt och gott! Barnen älskar det.

  • anders

    en hitt, perfekt att ha i madalådan, litta lingon på ,jam,jam

  • Rose-Marie Johansson

    jättegott!!!! enkel att göra