Ugnsomelett med fetaost och basilika

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Omelett är enkel vardagsmat. Ännu enklare är det om den lagar sig själv i ugnen. Den här är extra matig med linser och fetaost. Servera med en god morotssallad.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 förpackning kokta linser (à 290 g), sköljda
  • 0.5 kruka basilika
  • Morotssallad:
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad.
  2. Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15-20 min.

Morotsallad:

  1. Blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. Servera salladen till omeletten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Teresa! Både röda och gröna linser kan användas, här ovan är det gröna! Lycka till i köket!

Teresa

2019-10-13

Gröna eller röda linser?

Liknande recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(4)

Croque madame med dressad vintersallad

(0)

Ugnsomelett och morotssallad

(32)

Örtfrittata

(2)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Nasigoreng med räkor

(10)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Potatisfrittata med paprika

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 förpackning kokta linser (à 290 g), sköljda
  • 0.5 kruka basilika
  • Morotssallad:
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic

Ugnsomelett med fetaost och basilika

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Omelett är enkel vardagsmat. Ännu enklare är det om den lagar sig själv i ugnen. Den här är extra matig med linser och fetaost. Servera med en god morotssallad.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad.
  2. Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15-20 min.

Morotsallad:

  1. Blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. Servera salladen till omeletten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Teresa! Både röda och gröna linser kan användas, här ovan är det gröna! Lycka till i köket!

Teresa

2019-10-13

Gröna eller röda linser?

Liknande recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

(4)

Croque madame med dressad vintersallad

(0)

Ugnsomelett och morotssallad

(32)

Örtfrittata

(2)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Nasigoreng med räkor

(10)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Potatisfrittata med paprika

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies