Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl ris
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.
  2. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).
  3. Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2019-08-13

Jättegott och Limyoghurten är en viktig komponent då den bryter av den kryddstarka fisken. Superenkelt och välsmakande!

Karin

2019-05-21

Toppengott och enkelt lagat på en vardag när det är lite ont om tid! Rekommenderas!

Annika

2018-12-10

Jättegott. Kommer lagas fler gånger. Dubblade mängden broccoli, vilket vi var så tacksamma över, för den blev ljuvlig.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Krämig "jansson"

(0)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Klassik laxburgare

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Honey and mustard fisk i ugn

(7)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl ris
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk tandoorikrydda, cajun eller garam masala
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk olivolja
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 lime

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Salta och strö över kryddmixen. Skär broccolin i bitar och fördela runt laxbiten.
  2. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen ca 18 min (laxen ska ha en innertemperatur på 47°).
  3. Blanda yoghurten med finrivet skal av halva limen och smaka av med salt. Skär sedan limen i bitar och servera till maten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Simon

2019-08-13

Jättegott och Limyoghurten är en viktig komponent då den bryter av den kryddstarka fisken. Superenkelt och välsmakande!

Karin

2019-05-21

Toppengott och enkelt lagat på en vardag när det är lite ont om tid! Rekommenderas!

Annika

2018-12-10

Jättegott. Kommer lagas fler gånger. Dubblade mängden broccoli, vilket vi var så tacksamma över, för den blev ljuvlig.

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Krämig "jansson"

(0)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Klassik laxburgare

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Honey and mustard fisk i ugn

(7)

Panerad fiskburgare med remouladsås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies