Ugnsbakad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Lax i ugn toppad med citron och dill, serveras med frisk jordgubbssalsa och krämig gurkyoghurt. Perfekt till buffén och sommarmiddag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg laxfilé, med skinn
  • 2 tsk olja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Till garnering
  • dill och citron
  • Gurkyoghurt
  • 1 liten gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt
  • Jordgubbssalsa
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • flingsalt
  • 15 myntablad
  • 0.5 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Tillaga laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 47°, ca 25 min. Tas tempen på den tjocka delen kan de som vill äta mer tillagad lax ta av den tunnare delen.
  3. Servera fisken med citron, färsk dill, gurkyoghurt och jordgubbssalsa.

Gurkyoghurt

  1. Skala ev gurkan och skär i tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök, olja och persilja. Smaka av med salt.

Jordgubbssalsa

  1. Skär jordgubbarna i små bitar. Pressa över limesaften, salta och vänd ner strimlade myntablad. Smula ner rosépeppar efter smak.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2020-10-26

Lätt lagat och jätte gott

Benita

2020-08-22

Mycket gott med jordgubbssalsa till laxen. Perfekt bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingonsill

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Vinbärs- och rödlökssill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julsill med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.2 kg laxfilé, med skinn
  • 2 tsk olja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Till garnering
  • dill och citron
  • Gurkyoghurt
  • 1 liten gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt
  • Jordgubbssalsa
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • flingsalt
  • 15 myntablad
  • 0.5 tsk rosépeppar

Ugnsbakad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Lax i ugn toppad med citron och dill, serveras med frisk jordgubbssalsa och krämig gurkyoghurt. Perfekt till buffén och sommarmiddag!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Tillaga laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 47°, ca 25 min. Tas tempen på den tjocka delen kan de som vill äta mer tillagad lax ta av den tunnare delen.
  3. Servera fisken med citron, färsk dill, gurkyoghurt och jordgubbssalsa.

Gurkyoghurt

  1. Skala ev gurkan och skär i tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök, olja och persilja. Smaka av med salt.

Jordgubbssalsa

  1. Skär jordgubbarna i små bitar. Pressa över limesaften, salta och vänd ner strimlade myntablad. Smula ner rosépeppar efter smak.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Peter

2020-10-26

Lätt lagat och jätte gott

Benita

2020-08-22

Mycket gott med jordgubbssalsa till laxen. Perfekt bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingonsill

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Vinbärs- och rödlökssill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julsill med lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)