Ugnsbakad lax

Betyg (1-5):
3.41 (37 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1.2 kg laxfilé, med skinn
  • 2 tsk olja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Till garnering
  • dill och citron
  • Gurkyoghurt
  • 1 liten gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Jordgubbssalsa
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • flingsalt
  • 15 myntablad
  • 0.5 tsk rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Tillaga laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 47°, ca 25 min. Tas tempen på den tjocka delen kan de som vill äta mer tillagad lax ta av den tunnare delen.
  3. Servera fisken med citron, färsk dill, gurkyoghurt och jordgubbssalsa.

Gurkyoghurt

  1. Skala ev gurkan och skär i tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök, olja och persilja. Smaka av med salt.

Jordgubbssalsa

  1. Skär jordgubbarna i små bitar. Pressa över limesaften, salta och vänd ner strimlade myntablad. Smula ner rosépeppar efter smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill - Coop

(17)

Klar lingonsill med rödlök och äpple - Coop

(3)

Lingonsill - Coop

(56)

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs - Coop

(0)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås - Coop

(2)

Julsill med lingon - Coop

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax - Coop

(83)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1.2 kg laxfilé, med skinn
  • 2 tsk olja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • Till garnering
  • dill och citron
  • Gurkyoghurt
  • 1 liten gurka
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Jordgubbssalsa
  • 500 g jordgubbar
  • 0.5 lime, pressad saft
  • flingsalt
  • 15 myntablad
  • 0.5 tsk rosépeppar

Ugnsbakad lax

Betyg (1-5):
3.41 (37 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Pensla laxen med olja och krydda med salt och peppar. Tillaga laxen mitt i ugnen till en innertemperatur på 47°, ca 25 min. Tas tempen på den tjocka delen kan de som vill äta mer tillagad lax ta av den tunnare delen.
  3. Servera fisken med citron, färsk dill, gurkyoghurt och jordgubbssalsa.

Gurkyoghurt

  1. Skala ev gurkan och skär i tärningar. Blanda med yoghurt, vitlök, olja och persilja. Smaka av med salt.

Jordgubbssalsa

  1. Skär jordgubbarna i små bitar. Pressa över limesaften, salta och vänd ner strimlade myntablad. Smula ner rosépeppar efter smak.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill - Coop

(17)

Klar lingonsill med rödlök och äpple - Coop

(3)

Lingonsill - Coop

(56)

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs - Coop

(0)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås - Coop

(2)

Julsill med lingon - Coop

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax - Coop

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies