Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Nya smaker på julskinkan!

Ugnstemperatur:175-225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 3 kg rimmad skinka
  • 2 tsk hela nejlikor
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad mejram
  • 5 lagerblad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 halverad clementin
  • Griljering:
  • 2 äggulor
  • 0.5 hackad färsk salvia
  • 1 msk rivet skal av clementiner
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 krossade ugnsrostade vitlöksklyftor från skinkan
  • 1 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl hackad persilja
  • 8 stjärnanis
  • Till garnering:
  • 5 halverade clementiner
  • 0.5 dl plockade persiljeblad

Gör så här

  1. Stick en ugnstermometer mitt i skinkan. Lägg den på ett stort folieark i en långpanna. Stöt alla kryddor i en mortel, klappa in dem i skinkan och lägg vitlöksklyftor och clementinhalvor runt om.
  2. Slå in allt i folien. Ugnsbaka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader till en innertemperatur av 68–75 grader, cirka en timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila i 15 minuter. Lägg vitlöken åt sidan. Ta bort eventuellt nät och svål.

Griljering:

  1. Blanda äggula, salvia, clementinskal, senap, vitlök, honung och potatismjöl.
  2. Bred blandningen över och runt om skinkan. Tryck fast stjärnanis. Griljera i 225 grader tills skinkan fått fin färg, cirka 15 minuter.
  3. Garnera med halverade clementiner och lite persilja.

Tips

Ta vara på den smakrika skyn: Använd den i soppa, till långkål eller dopp i grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Matkassens caesarsallad

(30)

Örtfrittata

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 3 kg rimmad skinka
  • 2 tsk hela nejlikor
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk torkad mejram
  • 5 lagerblad
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 halverad clementin
  • Griljering:
  • 2 äggulor
  • 0.5 hackad färsk salvia
  • 1 msk rivet skal av clementiner
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 krossade ugnsrostade vitlöksklyftor från skinkan
  • 1 msk honung
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl hackad persilja
  • 8 stjärnanis
  • Till garnering:
  • 5 halverade clementiner
  • 0.5 dl plockade persiljeblad

Ugnsbakad julskinka med salvia, clementin och vitlök

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Nya smaker på julskinkan!

Ugnstemperatur:175-225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stick en ugnstermometer mitt i skinkan. Lägg den på ett stort folieark i en långpanna. Stöt alla kryddor i en mortel, klappa in dem i skinkan och lägg vitlöksklyftor och clementinhalvor runt om.
  2. Slå in allt i folien. Ugnsbaka skinkan i nedre delen av ugnen i 175 grader till en innertemperatur av 68–75 grader, cirka en timme per kilo skinka. Ta ut skinkan och låt den vila i 15 minuter. Lägg vitlöken åt sidan. Ta bort eventuellt nät och svål.

Griljering:

  1. Blanda äggula, salvia, clementinskal, senap, vitlök, honung och potatismjöl.
  2. Bred blandningen över och runt om skinkan. Tryck fast stjärnanis. Griljera i 225 grader tills skinkan fått fin färg, cirka 15 minuter.
  3. Garnera med halverade clementiner och lite persilja.

Tips

Ta vara på den smakrika skyn: Använd den i soppa, till långkål eller dopp i grytan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Matkassens caesarsallad

(30)

Örtfrittata

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies