Ugnsbakad indisk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Ett enkelt grundrecept på indisk kyckling i ugn med massor av kryddor, vitlök och citron. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingdelar med ben
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.75 dl pressad citronsaft
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Blanda de torra kryddorna med salt, vitlök och citronsaft.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in delarna ordentligt med blandningen.
  3. Låt marinera i kylen minst 3 timmar. Sätt ugnen på 200°.
  4. Ringla över olja och rosta kycklingen mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Vänd kycklingdelarna och skeda eller pensla över skyn några gånger under tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-11-15

Magisk god! Lagada ris o naan o dahl med gula ärter

Nina

2020-11-15

Magisk god! Lagada ris o naan o dahl med gula ärter 🙏🏻

Liknande recept

Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Het indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg kycklingdelar med ben
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 0.75 dl pressad citronsaft
  • 1 msk rapsolja

Ugnsbakad indisk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Ett enkelt grundrecept på indisk kyckling i ugn med massor av kryddor, vitlök och citron. Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 tim + 3 tim marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra kryddorna med salt, vitlök och citronsaft.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och gnid in delarna ordentligt med blandningen.
  3. Låt marinera i kylen minst 3 timmar. Sätt ugnen på 200°.
  4. Ringla över olja och rosta kycklingen mitt i ugnen ca 45 min.
  5. Vänd kycklingdelarna och skeda eller pensla över skyn några gånger under tiden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2020-11-15

Magisk god! Lagada ris o naan o dahl med gula ärter

Nina

2020-11-15

Magisk god! Lagada ris o naan o dahl med gula ärter 🙏🏻

Liknande recept

Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Savojdolmar med kyckling och ingefära

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Syrlig dillkyckling

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Het indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)