Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Lyxig kaka med ljuvlig chokladsmak. Med hjortron blir det magi! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + tid att stå
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Tryffel
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g ljus choklad, hackad
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hjortron, färska eller frysta, tinade
  • 1.5 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll det i en bunke att svalna något. Häll i socker och äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten.
  3. Vispa till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kallna.

Tryffel:

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.
  2. Vispa grädden fluffig. Värm hjortronen med socker tills sockret smält. Servera kakan med grädde och de varma hjortronen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrin

2018-11-15

Mycket god och ett bra recept!

Bo

2018-11-02

mmmmmm! jag tog Svenska hallon( från frysen) och minskade till 3 dl. socker.

Liknande recept

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt
  • Tryffel
  • 1.5 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g ljus choklad, hackad
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hjortron, färska eller frysta, tinade
  • 1.5 msk strösocker

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg (1-5):
3.9 (10 betyg)

Lyxig kaka med ljuvlig chokladsmak. Med hjortron blir det magi! Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 40 min + tid att stå
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret och häll det i en bunke att svalna något. Häll i socker och äggen ett i taget under vispning. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten.
  3. Vispa till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt kallna.

Tryffel:

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när det börjar koka. Tillsätt chokladen och rör till en jämn smet. Bre chokladtryffeln över kakan. Låt stå kallt 1–2 timmar.
  2. Vispa grädden fluffig. Värm hjortronen med socker tills sockret smält. Servera kakan med grädde och de varma hjortronen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrin

2018-11-15

Mycket god och ett bra recept!

Bo

2018-11-02

mmmmmm! jag tog Svenska hallon( från frysen) och minskade till 3 dl. socker.

Liknande recept

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

(5)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies