För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Trifle med aprikos och passion

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En superläcker dessert som kommit för att stanna. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
  • 420 g aprikoshalvor
  • 0.5 dl spad
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 312 g mandarinklyftor, avrunna (på burk)
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • färsk mynta, till garnering

Gör så här

  1. Skär rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna och aprikoshalvor längs kanten och i botten i en serveringsskål (gärna transparent). Ringla över aprikosspad.
  2. Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftor och häll fyllningen i skålen. Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.
  3. Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukterna och kläm ut kärnorna över grädden. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-04-21

Fruktigt o gott

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Hallontarte

(34)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Banoffee-paj

(87)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
  • 420 g aprikoshalvor
  • 0.5 dl spad
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 312 g mandarinklyftor, avrunna (på burk)
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • färsk mynta, till garnering

Trifle med aprikos och passion

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En superläcker dessert som kommit för att stanna. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna och aprikoshalvor längs kanten och i botten i en serveringsskål (gärna transparent). Ringla över aprikosspad.
  2. Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftor och häll fyllningen i skålen. Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.
  3. Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukterna och kläm ut kärnorna över grädden. Garnera med myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-04-21

Fruktigt o gott

Liknande recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Smarriga havrekorgar

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Hallontarte

(34)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Banoffee-paj

(87)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)