Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies