Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • 0.5 msk salt
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • 0.5 msk salt
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(163)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies