För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tortilla med fajitakryddad kyckling

Betyg (1-5):
3.58 (69 betyg)

Fredagsfavorit med kyckling i kryddig blandning.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kycklinglårfilé, eller kycklingbröstfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 skivad rödlök
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
  • 1 dl vatten
  • 8 st tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • Bönsallad:
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 skivad mild eller stark feferoni
  • 1 bananschalottenlök
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Dela lår- eller bröstfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen runt om och löken. Tillsätt kryddmixen och späd med vatten (eller det som står på förpackningen). Låt puttra tills kycklingen är genomstekt, cirka 7 minuter.
  2. Blanda eventuellt ner bönsalladen i kycklingen så bönorna blir varma. Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll tortillabröd (1 eller 2 per portion) med fajitakyckling (och bönsallad om man vill ha den kall). Eller byt ut bönsalladen mot tomatsalsa eller en tacosås. Pressa eventuellt över limesaft.

Bönsallad

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni. Bananschalotten är en lite större böjd variant av schalotten. Om den inte finns att få tag på i affären ta några små lökar istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karla

2019-11-09

God, tyvärr bönsalladen inte så poppis bland barn som är 6 år men vuxa perfekt om man vill ha en hälsosam alternativ.

Maria

2012-05-31

Det är bara det att "fajita" är en varm rätt!

Per

2012-04-09

Rekommenderas! Kul och fräscht alternativ till tacos. Bönsalladen är dessutom god till mycket annat, grillat t.ex.

Charlotte

2011-12-10

Verkar gott, ska provas!

Liknande recept

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(5)

Burrito med fajitakryddad kyckling

(54)

Texmexsallad från grillmiddagen

(3)

Minestrone med kyckling

(1)

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

(25)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(145)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Juliga kycklingköttbullar

(1)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g kycklinglårfilé, eller kycklingbröstfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 skivad rödlök
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
  • 1 dl vatten
  • 8 st tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • Bönsallad:
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 skivad mild eller stark feferoni
  • 1 bananschalottenlök
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Tortilla med fajitakryddad kyckling

Betyg (1-5):
3.58 (69 betyg)

Fredagsfavorit med kyckling i kryddig blandning.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela lår- eller bröstfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek kycklingen runt om och löken. Tillsätt kryddmixen och späd med vatten (eller det som står på förpackningen). Låt puttra tills kycklingen är genomstekt, cirka 7 minuter.
  2. Blanda eventuellt ner bönsalladen i kycklingen så bönorna blir varma. Värm bröden enligt anvisningarna på förpackningen. Fyll tortillabröd (1 eller 2 per portion) med fajitakyckling (och bönsallad om man vill ha den kall). Eller byt ut bönsalladen mot tomatsalsa eller en tacosås. Pressa eventuellt över limesaft.

Bönsallad

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni. Bananschalotten är en lite större böjd variant av schalotten. Om den inte finns att få tag på i affären ta några små lökar istället.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karla

2019-11-09

God, tyvärr bönsalladen inte så poppis bland barn som är 6 år men vuxa perfekt om man vill ha en hälsosam alternativ.

Maria

2012-05-31

Det är bara det att "fajita" är en varm rätt!

Per

2012-04-09

Rekommenderas! Kul och fräscht alternativ till tacos. Bönsalladen är dessutom god till mycket annat, grillat t.ex.

Charlotte

2011-12-10

Verkar gott, ska provas!

Liknande recept

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

(5)

Burrito med fajitakryddad kyckling

(54)

Texmexsallad från grillmiddagen

(3)

Minestrone med kyckling

(1)

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

(25)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(145)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Juliga kycklingköttbullar

(1)