Torskwallenbergare med potatispuré

Betyg (1-5):
4 (16 betyg)

Gör en klassisk wallenbergare på torsk. Smarriga fiskbiffar med fluffigt potatismos.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 dl grädde
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • 200 g grönkål, till servering
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med grädde, äggula, salt och peppar. Forma smeten till små biffar med blöta händer.
  2. Rulla biffarna i ströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek torskwallenbergarna i smör till fin färg på medelvärme.
  3. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och grädde. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  4. Stek kålen hastigt i olja på hög värme och salta. Servera biffarna med mos, grönkål och skeda ev över smör från stekpannan. Skär citronen i klyftor och servera till maten.

Tips

Mosa ner en av de kokta potatisarna i fiskfärssmeten om ni vill få fler wallenbergare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micho

2019-02-11

Mycket gott, jag la till en finhackad gul lök i smeten. Hade gärna lagt till lite purjo också om jag haft det hemma. Vitpepparn kändes knappt. Dom blev väldigt lösa och kladdiga men jag tog förmodligen för mycket grädde och äggula (jag använde drygt 500g torsk och höftade upp receptet). Det gjorde ändå ingenting, dom blev hanterbara i ströbrödet och resultatet suveränt. Jag stekte i kanske drygt 100 g smör.

Frida

2018-09-23

På tok för mycket vitpeppar. Barnen vägrade äta. 1krm skulle jag tro är mer lämpligt. Får försöka igen när de glömt detta...

Pia

2018-07-05

Mina barn (6, 8 och 11) valde ut det här receptet och vi lagade och åt tillsammans. Både gott och roligt!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 dl grädde
  • 1 äggula
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • 200 g grönkål, till servering
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron, till servering
  • 1 tsk salt
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt

Torskwallenbergare med potatispuré

Betyg (1-5):
4 (16 betyg)

Gör en klassisk wallenbergare på torsk. Smarriga fiskbiffar med fluffigt potatismos.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med grädde, äggula, salt och peppar. Forma smeten till små biffar med blöta händer.
  2. Rulla biffarna i ströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek torskwallenbergarna i smör till fin färg på medelvärme.
  3. Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och grädde. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  4. Stek kålen hastigt i olja på hög värme och salta. Servera biffarna med mos, grönkål och skeda ev över smör från stekpannan. Skär citronen i klyftor och servera till maten.

Tips

Mosa ner en av de kokta potatisarna i fiskfärssmeten om ni vill få fler wallenbergare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micho

2019-02-11

Mycket gott, jag la till en finhackad gul lök i smeten. Hade gärna lagt till lite purjo också om jag haft det hemma. Vitpepparn kändes knappt. Dom blev väldigt lösa och kladdiga men jag tog förmodligen för mycket grädde och äggula (jag använde drygt 500g torsk och höftade upp receptet). Det gjorde ändå ingenting, dom blev hanterbara i ströbrödet och resultatet suveränt. Jag stekte i kanske drygt 100 g smör.

Frida

2018-09-23

På tok för mycket vitpeppar. Barnen vägrade äta. 1krm skulle jag tro är mer lämpligt. Får försöka igen när de glömt detta...

Pia

2018-07-05

Mina barn (6, 8 och 11) valde ut det här receptet och vi lagade och åt tillsammans. Både gott och roligt!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies