För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk med ingefära i kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.59 (54 betyg)

Torsk med asiatisk smak.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färsk eller fryst, tinad torskfilé
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 120 g färska haricots verts
  • 1 strimlad rödlök
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Täck fisken med grönsakerna och löken.
  3. Blanda kokosmjölken med ingefära, skal och saft av lime och riv ner fiskbuljongtärningen. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 25 min.
  4. Servera i djupa tallrikar, som den är eller med kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2017-11-02

Detta är så gott!! Enkelt att göra och supergott att äta!

Pontus

2016-01-07

Riktigt grymt recept!

Sofie

2015-12-08

Jag och snubben diggade den här som fan! Bytte ut haricots vertsen mot sparris bara, och drog i lite sambal och soya för extra tryck. Blir lätt repris.

Cissi

2015-11-16

Cecilia.zarbell@gmail.com

Sus

2015-10-13

Hej du som frågade om fisken ska vara fryst. Det står att fisken antingen ska vara färsk eller tinad (d.v.s. inköpt som fryst). Det är lite olyckligt formulerat med "fryst, tinad torskfilé".

Pål limås

2015-08-18

Med barn som inte äter kött , har denna blivit en given favorit på familjesammankomstrna

Lena

2015-04-10

Mycket gott!!!

gillar fisk

2015-02-19

Ska fisken verkligen vara fryst? Efter 30 minuter är den fortfarande fryst i mitten...

Eva

2015-02-04

Jättegott! Lagade i dag. La också till en chili. Kommer göra rätten igen.

Sussie

2014-09-16

Det blev jättegott! Rekommenderas.

Charlotta Törnvall Holm

2014-08-23

Supergoda smaker plus att det går snabbt att tillaga vilket alltid är ett stort plus!!

LCHF-are

2014-08-11

Hmmm...glömde en bokstav, kokosmjölk ska det naturligtvis vara.

LCHF-are

2014-08-11

Det är så många rätter som närmar sig LCHF, det tycker jag är jättebra. Fisk - kokosmjöl- haricots - paprika... Det är så lätt att utesluta riset och istället t ex koka broccoli eller blomkål till. Annars en sallad på färska grönsaker.

Evabritt

2014-07-16

Supergott! Följde tipset om chilin och det blev verkligen jättebra. Detta ska jag laga igen :)

Katarina

2014-02-27

Supergod ! Släng i en chili så blir det pricken över i :et :)

Magnus

2014-02-26

Jag tycker om gädda, fast inte i kastrullen men på bordet

Rutger

2014-02-17

Hej Rutger här igen! Vill be om ursäkt för min tidigare kommentar då jag verkligen inte menade vad jag skrev. Tycker rent ut sagt att denna rätt är otroligt god. Förlåt för dålig humor hahaha

Rutger

2014-02-17

Skit äcklig

Emma

2014-01-14

Mums! Jag gjorde den i stekpannan å slängde lax på slutet

Jennifer

2013-08-20

Mycket god och enkel rätt! Jag hackade löken och hade i lite hackad selleri som blivit kvar i kylen, funkade toppen tillsammans.Ska testa med lite färsk chili i nästa gång!

Maria

2013-08-15

Mycket gott! Jag använde potatis till. Min man tyckte det var suveränt, men jag tror det hade varit goare med ris eller pasta. Mycket gott! Jag som är saltoman hade nog en msk salt i och saltade på min tallrik också. PRÖVA!

Patrik

2013-08-14

Kommer göra denna igen men då skära löken i större bitar (blir lök över allt annars) och riva ingefäran lite finare så att det inte blir så trådigt

Karin

2013-08-13

Mkt god men när jag haft fisken i ugnen 25min var den inte ens halvfärdig.

Else-Marie Svensson

2013-08-13

Låter gott och fräscht, denna rätt ska jag pröva idag!

Tette

2013-08-12

Torsk med ingefära och kokosmjölk

Daniel

2013-04-07

Mycket fräsch rätt med god syra från lime och ingefära. Den kommer jag göra fler gånger

Daniel

2013-04-06

Mycket fräsch rätt med god syra från lime och ingefära. Den kommer jag göra fler gånger

Sanna

2013-03-25

Mycket smakrik, smidig och god rätt.

Liknande recept

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g färsk eller fryst, tinad torskfilé
  • 1 fintärnad röd paprika
  • 120 g färska haricots verts
  • 1 strimlad rödlök
  • 400 ml kokosmjölk
  • 0.5 dl grovriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Torsk med ingefära i kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.59 (54 betyg)

Torsk med asiatisk smak.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg torsken i en ugnssäker form och salta. Täck fisken med grönsakerna och löken.
  3. Blanda kokosmjölken med ingefära, skal och saft av lime och riv ner fiskbuljongtärningen. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 25 min.
  4. Servera i djupa tallrikar, som den är eller med kokt ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



MAGNUS

2017-11-02

Detta är så gott!! Enkelt att göra och supergott att äta!

Pontus

2016-01-07

Riktigt grymt recept!

Sofie

2015-12-08

Jag och snubben diggade den här som fan! Bytte ut haricots vertsen mot sparris bara, och drog i lite sambal och soya för extra tryck. Blir lätt repris.

Cissi

2015-11-16

Cecilia.zarbell@gmail.com

Sus

2015-10-13

Hej du som frågade om fisken ska vara fryst. Det står att fisken antingen ska vara färsk eller tinad (d.v.s. inköpt som fryst). Det är lite olyckligt formulerat med "fryst, tinad torskfilé".

Pål limås

2015-08-18

Med barn som inte äter kött , har denna blivit en given favorit på familjesammankomstrna

Lena

2015-04-10

Mycket gott!!!

gillar fisk

2015-02-19

Ska fisken verkligen vara fryst? Efter 30 minuter är den fortfarande fryst i mitten...

Eva

2015-02-04

Jättegott! Lagade i dag. La också till en chili. Kommer göra rätten igen.

Sussie

2014-09-16

Det blev jättegott! Rekommenderas.

Charlotta Törnvall Holm

2014-08-23

Supergoda smaker plus att det går snabbt att tillaga vilket alltid är ett stort plus!!

LCHF-are

2014-08-11

Hmmm...glömde en bokstav, kokosmjölk ska det naturligtvis vara.

LCHF-are

2014-08-11

Det är så många rätter som närmar sig LCHF, det tycker jag är jättebra. Fisk - kokosmjöl- haricots - paprika... Det är så lätt att utesluta riset och istället t ex koka broccoli eller blomkål till. Annars en sallad på färska grönsaker.

Evabritt

2014-07-16

Supergott! Följde tipset om chilin och det blev verkligen jättebra. Detta ska jag laga igen :)

Katarina

2014-02-27

Supergod ! Släng i en chili så blir det pricken över i :et :)

Magnus

2014-02-26

Jag tycker om gädda, fast inte i kastrullen men på bordet

Rutger

2014-02-17

Hej Rutger här igen! Vill be om ursäkt för min tidigare kommentar då jag verkligen inte menade vad jag skrev. Tycker rent ut sagt att denna rätt är otroligt god. Förlåt för dålig humor hahaha

Rutger

2014-02-17

Skit äcklig

Emma

2014-01-14

Mums! Jag gjorde den i stekpannan å slängde lax på slutet

Jennifer

2013-08-20

Mycket god och enkel rätt! Jag hackade löken och hade i lite hackad selleri som blivit kvar i kylen, funkade toppen tillsammans.Ska testa med lite färsk chili i nästa gång!

Maria

2013-08-15

Mycket gott! Jag använde potatis till. Min man tyckte det var suveränt, men jag tror det hade varit goare med ris eller pasta. Mycket gott! Jag som är saltoman hade nog en msk salt i och saltade på min tallrik också. PRÖVA!

Patrik

2013-08-14

Kommer göra denna igen men då skära löken i större bitar (blir lök över allt annars) och riva ingefäran lite finare så att det inte blir så trådigt

Karin

2013-08-13

Mkt god men när jag haft fisken i ugnen 25min var den inte ens halvfärdig.

Else-Marie Svensson

2013-08-13

Låter gott och fräscht, denna rätt ska jag pröva idag!

Tette

2013-08-12

Torsk med ingefära och kokosmjölk

Daniel

2013-04-07

Mycket fräsch rätt med god syra från lime och ingefära. Den kommer jag göra fler gånger

Daniel

2013-04-06

Mycket fräsch rätt med god syra från lime och ingefära. Den kommer jag göra fler gånger

Sanna

2013-03-25

Mycket smakrik, smidig och god rätt.

Liknande recept

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Ugnslax med kokos och apelsin

(51)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)