För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk i buljong med grönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Stekt fisk till en klar grönsakssoppa med färsk spenat smakar deliciöst.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • Buljong:
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 palsternackor i bitar
  • 8 färsk potatisar, ev i bitar
  • 1 knippa morötter, ev delade
  • 1 purjolök i skivor
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g färska eller frysta sockerärtor
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg ner palsternacka, potatis och morötter. Koka 8-10 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt purjo, spenat och sockerärtor och koka ytterligare 2 minuter.
  2. Blanda vitlök och olja. Dela torskfilé i fyra portionsbitar och gnid in dem med vitlöksoljan, salta och peppra. Stek fisken gyllenbrun, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Fördela buljongen med grönsakerna i fyra djupa varma tallrikar och lägg på fisken.

Servering

Lägg gärna på en kvist kryddgrönt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josephine

2014-03-24

Riktigt gott! Ett annorlunda sett att tillaga vit fisk, som annars kan bli rätt tråkig

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g torskfilé
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • Buljong:
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 palsternackor i bitar
  • 8 färsk potatisar, ev i bitar
  • 1 knippa morötter, ev delade
  • 1 purjolök i skivor
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g färska eller frysta sockerärtor
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Torsk i buljong med grönsaker

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Stekt fisk till en klar grönsakssoppa med färsk spenat smakar deliciöst.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg ner palsternacka, potatis och morötter. Koka 8-10 minuter tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt purjo, spenat och sockerärtor och koka ytterligare 2 minuter.
  2. Blanda vitlök och olja. Dela torskfilé i fyra portionsbitar och gnid in dem med vitlöksoljan, salta och peppra. Stek fisken gyllenbrun, 2-3 minuter på varje sida.
  3. Fördela buljongen med grönsakerna i fyra djupa varma tallrikar och lägg på fisken.

Servering

Lägg gärna på en kvist kryddgrönt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josephine

2014-03-24

Riktigt gott! Ett annorlunda sett att tillaga vit fisk, som annars kan bli rätt tråkig

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)