Tomatsoppa med tortellini och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

Smakrik och mättande tomatsoppa som toppas med kikärtor, tortellini och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 800 g hela skalade tomater, på burk
  • 0.75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 6 dl vatten
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 dl hackad basilika
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 250 g färsk tortellini
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomater, vatten, oregano, vinäger och honung. Låt koka ca 20 min under lock. Mosa sönder tomaterna, vänd ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera soppan med pasta, kikärter, parmesan och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2020-03-01

Snabbmat när den är som bäst!👌

Liknande recept

Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tagliatelle med färskost, tomatsås och salami

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med auberginebollar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 800 g hela skalade tomater, på burk
  • 0.75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 6 dl vatten
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 dl hackad basilika
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 250 g färsk tortellini
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda, på burk, bruttovikt
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • färsk basilika

Tomatsoppa med tortellini och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

Smakrik och mättande tomatsoppa som toppas med kikärtor, tortellini och färskriven parmesan.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomater, vatten, oregano, vinäger och honung. Låt koka ca 20 min under lock. Mosa sönder tomaterna, vänd ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera soppan med pasta, kikärter, parmesan och basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2020-03-01

Snabbmat när den är som bäst!👌

Liknande recept

Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tagliatelle med färskost, tomatsås och salami

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med auberginebollar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)