Tomatsallad med mozzarella

Betyg (1-5):
3.43 (23 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g tomater, gärna i olika storlekar
  • 2 röda eller gula knipplökar
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 dl plockad färsk basilika
  • 50 g pinjenötter

Gör så här

  1. Dela små tomater och skär de stora i bitar och ta eventuellt bort kärnorna. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skiva eller riv mozzarellan i bitar. Lägg tomater, lök och ost i en skål, eller fördela på ett serveringsfat.
  2. Blanda olja och vinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda alltsammans. Garnera med basilikablad och eventuellt pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Fattoush

(4)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Grillad grilloumimacka

(1)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Färskostpaj med nässlor

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g tomater, gärna i olika storlekar
  • 2 röda eller gula knipplökar
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • Garnering:
  • 0.5 dl plockad färsk basilika
  • 50 g pinjenötter

Tomatsallad med mozzarella

Betyg (1-5):
3.43 (23 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela små tomater och skär de stora i bitar och ta eventuellt bort kärnorna. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skiva eller riv mozzarellan i bitar. Lägg tomater, lök och ost i en skål, eller fördela på ett serveringsfat.
  2. Blanda olja och vinäger och häll över. Salta och peppra. Blanda alltsammans. Garnera med basilikablad och eventuellt pinjenötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Fattoush

(4)

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

(2)

Grillad grilloumimacka

(1)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies