Tomat- och basilikafylld fläskfilé med potatiskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (16 betyg)

Stekta i vin och vitlök får dessa parmainlindade filéer en underbar smak, som passar utmärkt till den krämiga potatisen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 8 st inlagda soltorkade tomater
  • 1 dl skuren basilika i strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 60 g parmaskinka
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlök delad i klyftor
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • Potatiskaka:
  • 800 g skalad och delad potatis
  • 250 g haricots verts
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skär en lång ficka i filén. Fyll med tomater och basilika. Salta och peppra. Tryck ihop köttet. Rulla in filén i parmaskinkan. Knyt upp med bomullssnöre. Bryn filén tillsammans med vitlöksklyftorna i oljan. Häll på vinet och vinägern. Efterstek på mycket svag värme cirka 15 minuter under lock.
  2. Lägg den skivade potatisen i kokande saltat vatten och koka 3 minuter. Spola den kall. Gör på samma sätt med haricots vertsen.
  3. Blanda crème fraiche, pepparrot och salt. Olja en ugnsform, lägg i ett lager potatis, bred över hälften av crème fraicheblandningen. Lägg på haricots verts och därefter resten av potatisen och överst resten av crème fraciheblandningen. Grädda cirka 35 minuter.
  4. Sila skyn. Skiva fläskfilén och servera med potatiskakan och skysåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • 8 st inlagda soltorkade tomater
  • 1 dl skuren basilika i strimlor
  • 2 krm svartpeppar
  • 60 g parmaskinka
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 vitlök delad i klyftor
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • Potatiskaka:
  • 800 g skalad och delad potatis
  • 250 g haricots verts
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 krm salt

Tomat- och basilikafylld fläskfilé med potatiskaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (16 betyg)

Stekta i vin och vitlök får dessa parmainlindade filéer en underbar smak, som passar utmärkt till den krämiga potatisen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär en lång ficka i filén. Fyll med tomater och basilika. Salta och peppra. Tryck ihop köttet. Rulla in filén i parmaskinkan. Knyt upp med bomullssnöre. Bryn filén tillsammans med vitlöksklyftorna i oljan. Häll på vinet och vinägern. Efterstek på mycket svag värme cirka 15 minuter under lock.
  2. Lägg den skivade potatisen i kokande saltat vatten och koka 3 minuter. Spola den kall. Gör på samma sätt med haricots vertsen.
  3. Blanda crème fraiche, pepparrot och salt. Olja en ugnsform, lägg i ett lager potatis, bred över hälften av crème fraicheblandningen. Lägg på haricots verts och därefter resten av potatisen och överst resten av crème fraciheblandningen. Grädda cirka 35 minuter.
  4. Sila skyn. Skiva fläskfilén och servera med potatiskakan och skysåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)