Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här blir din nya favorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • rapsolja att pensla med
  • Sataymarinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
  • Jordnötssås
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera minst 30 min, gärna längre.

Jordnötssås:

  1. Mixa alla ingredienser till jordnötssåsen utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och chili.
  2. Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Tips

Mattias goda marinader kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Risfyllda grönsaker

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 400 g fast tofu
  • 500 g vattenmelon
  • rapsolja att pensla med
  • Sataymarinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citrongräs, finhackat
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl ljus soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk agavesirap
  • 2 tsk gurkmeja
  • Jordnötssås
  • 2 dl krämigt jordnötssmör
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, finhackad

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Marinaden ger tofun massor av smak. Det här blir din nya favorit!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i avlånga bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd försiktigt runt tofubitarna i marinaden. Låt marinera minst 30 min, gärna längre.

Jordnötssås:

  1. Mixa alla ingredienser till jordnötssåsen utom jordnötter och chili. Mixa såsen slät och vänd ner hackade jordnötter och chili.
  2. Trä tofubitarna på spett och grilla till fin färg. Skär melonen i tjocka skivor och pensla med olja. Grilla lätt på båda sidorna. Servera spetten med jordnötssås och melon.

Tips

Mattias goda marinader kan förstås användas till alla möjliga grillråvaror.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Risfyllda grönsaker

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Räksallad med japansk dressing

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies