För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tofugryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.6 (48 betyg)

Fräsch vegetarisk thaigryta med tofu, strimlade grönsaker och kokosmjölk. Ingefära, chili och curry ger grytan lite hetta och extra smak. Servera med kokt ris och toppa med koriander som pricken över i.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 3 morötter
  • 14 cm purjolök
  • 40 g ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 270 g tofu
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, hackad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla morötter, purjolök och ingefära i tunna strimlor. Tärna tofun.
  3. Hett upp olja i en stor stekpanna eller gryta och stek tofu i curry någon minut. Häll i kokosmjölk, mjölk och smula ner buljong. Tillsätt vitlök. Låt småputtra ca 5 min.
  4. Lägg ner alla grönsaker, ingefära och chili. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med salt. Gott om grönsakerna fortfarande är krispiga. Servera med ris.

Tips

Gott att toppa med lite koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-03-23

Väldigt god, hade även i broccoli, vitkål och bambuskott. (Och bytte ut mjölken mot vatten för att få den vegansk.)

Gustav Kullander

2019-04-08

Jete got

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(93)

Curryräkor med ris

(42)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(4)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Tomatrisotto

(19)

Tofu Tikka

(102)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(27)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 3 morötter
  • 14 cm purjolök
  • 40 g ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 270 g tofu
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, hackad

Tofugryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.6 (48 betyg)

Fräsch vegetarisk thaigryta med tofu, strimlade grönsaker och kokosmjölk. Ingefära, chili och curry ger grytan lite hetta och extra smak. Servera med kokt ris och toppa med koriander som pricken över i.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla morötter, purjolök och ingefära i tunna strimlor. Tärna tofun.
  3. Hett upp olja i en stor stekpanna eller gryta och stek tofu i curry någon minut. Häll i kokosmjölk, mjölk och smula ner buljong. Tillsätt vitlök. Låt småputtra ca 5 min.
  4. Lägg ner alla grönsaker, ingefära och chili. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med salt. Gott om grönsakerna fortfarande är krispiga. Servera med ris.

Tips

Gott att toppa med lite koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2020-03-23

Väldigt god, hade även i broccoli, vitkål och bambuskott. (Och bytte ut mjölken mot vatten för att få den vegansk.)

Gustav Kullander

2019-04-08

Jete got

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris

(93)

Curryräkor med ris

(42)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

(4)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Tomatrisotto

(19)

Tofu Tikka

(102)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli

(27)