Tofugryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.06 (32 betyg)

Fräsch tofugryta med ingefära, curry och kokosmjölk

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl ris
  • 3 morötter
  • 14 cm purjolök
  • 40 g ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 270 g tofu
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, hackad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla morötter, purjolök och ingefära i tunna strimlor. Tärna tofun.
  3. Hett upp olja i en stor stekpanna eller gryta och stek tofu i curry någon minut. Häll i kokosmjölk, mjölk och smula ner buljong. Tillsätt vitlök. Låt småputtra ca 5 min.
  4. Lägg ner alla grönsaker, ingefära och chili. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med salt. Gott om grönsakerna fortfarande är krispiga. Servera med ris.

Tips

Gott att toppa med lite koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gustav Kullander

2019-04-08

Jete got

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris - Coop

(75)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli - Coop

(0)

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås - Coop

(6)

Risotto med tomater och färsk basilika - Coop

(17)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Tofu Tikka - Coop

(7)

Indonesisk kycklinggryta - Coop

(15)

Peters julrisotto - Coop

(6)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl ris
  • 3 morötter
  • 14 cm purjolök
  • 40 g ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 270 g tofu
  • 1 tsk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 röd chili, hackad

Tofugryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
4.06 (32 betyg)

Fräsch tofugryta med ingefära, curry och kokosmjölk

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla morötter, purjolök och ingefära i tunna strimlor. Tärna tofun.
  3. Hett upp olja i en stor stekpanna eller gryta och stek tofu i curry någon minut. Häll i kokosmjölk, mjölk och smula ner buljong. Tillsätt vitlök. Låt småputtra ca 5 min.
  4. Lägg ner alla grönsaker, ingefära och chili. Låt sjuda någon minut till. Smaka av med salt. Gott om grönsakerna fortfarande är krispiga. Servera med ris.

Tips

Gott att toppa med lite koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gustav Kullander

2019-04-08

Jete got

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kinesiskt fläsk med poppat ris - Coop

(75)

Tikka masala med bönor och råstekt broccoli - Coop

(0)

Kardemummaris med lammfärs och tomatsås - Coop

(6)

Risotto med tomater och färsk basilika - Coop

(17)

Kyckling korma med kryddigt ris - Coop

(26)

Tofu Tikka - Coop

(7)

Indonesisk kycklinggryta - Coop

(15)

Peters julrisotto - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies