Tofubowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Poké bowl med ris, marinerad tofu, inlagda grönsaker, avokadoröra och mangomajonnäs. Så gott! Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Inlagda grönsaker
  • 200 g strimlad vitkål /morötter
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Marinerad tofu
  • 500 g silkestofu
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • avokadoröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärter, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangomayo
  • 225 g fryst mango
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering
  • kokt (se texten) sushiris
  • 0.5 romansalladshuvud
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda vatten med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner grönsakerna (håller minst 1 vecka i kyl).

Tofu

  1. Tärna tofun. Blanda teriyakisås, vitlök, ingefära, chili. Vänd ihop med tofun.

Avokadoröra

  1. Mixa avokado och ärter ganska grovt. Smaka av med limesaft och salt.

Mangomayo

  1. Mixa mango och majonnäs till en slät kräm.
  2. Fördela kokt sushiris och romansallad i skålar. Toppa med de olika salladerna/rörorna. Strö över salladslök, koriander, nötter och ev noriblad.

Perfekt sushiris

  1. Skölj 3 dl sushiris i kallt vatten tills vattnet är genomskinligt. Låt stå i kallt vatten minst 1 timme.
  2. Häll bort vattnet. Häll riset och 4 dl kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp under lock.
  3. Sänk värmen till lägsta. Låt stå tills vattnet kokat in. Ta kastrullen från värmen och låt vila under lock 10 min till.
  4. Häll över riset i en form och ringla över 3 msk sushivinäger (en blandning av risvinäger, socker och salt) och ”skär” försiktigt ner vinägern med en ris-spade eller blöt träsked.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Inlagda grönsaker
  • 200 g strimlad vitkål /morötter
  • 3 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • Marinerad tofu
  • 500 g silkestofu
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • avokadoröra
  • 2 avokador
  • 2 dl frysta gröna ärter, tinade
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Mangomayo
  • 225 g fryst mango
  • 1 dl majonnäs
  • Till servering
  • kokt (se texten) sushiris
  • 0.5 romansalladshuvud
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad

Tofubowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Poké bowl med ris, marinerad tofu, inlagda grönsaker, avokadoröra och mangomajonnäs. Så gott! Recept av Erik Videgård.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten med socker och ättika tills sockret smält. Vänd ner grönsakerna (håller minst 1 vecka i kyl).

Tofu

  1. Tärna tofun. Blanda teriyakisås, vitlök, ingefära, chili. Vänd ihop med tofun.

Avokadoröra

  1. Mixa avokado och ärter ganska grovt. Smaka av med limesaft och salt.

Mangomayo

  1. Mixa mango och majonnäs till en slät kräm.
  2. Fördela kokt sushiris och romansallad i skålar. Toppa med de olika salladerna/rörorna. Strö över salladslök, koriander, nötter och ev noriblad.

Perfekt sushiris

  1. Skölj 3 dl sushiris i kallt vatten tills vattnet är genomskinligt. Låt stå i kallt vatten minst 1 timme.
  2. Häll bort vattnet. Häll riset och 4 dl kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp under lock.
  3. Sänk värmen till lägsta. Låt stå tills vattnet kokat in. Ta kastrullen från värmen och låt vila under lock 10 min till.
  4. Häll över riset i en form och ringla över 3 msk sushivinäger (en blandning av risvinäger, socker och salt) och ”skär” försiktigt ner vinägern med en ris-spade eller blöt träsked.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(6)