Tofu tikka masala

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Krämig indisk läckerhet!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 400 g fast tofu
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 lagerblad
  • 4 kardemummakapslar (eller 1 krm malen kardemumma)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2.5 dl grädde eller havregrädde
  • 0.5 tsk curry, till tofun
  • 2 msk olja, att steka i

Gör så här

  1. Tärna tofun. Blanda de torra kryddorna i en skål.Hetta upp olja i en gryta.Bryn löken med lagerblad och kardemummatills den får färg.
  2. Tillsätt de torra kryddorna, vitlök, ingefära och 1 dl vatten.Stek under omrörning till en tjock kryddpasta, ca 30 sekunder.
  3. Häll i krossade tomater och 1 dl vatten till, låt småputtra 10–15 min. Tillsätt grädden ochlåt koka upp.
  4. Lyft ur lagerblad och kardemummakapslar. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun. Pudra över curryn. Stek till fin färg. Tillsätt tofun isåsen. Låt sjuda med 1–2 min. Servera med ris och tillbehör.

Tips

Ta grovmalen kardemumma istället för kapslarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ahmed

2019-04-01

Jag gillar kött.

Åsa

2018-11-05

Russin i var gott! Mer tofu behövs!

Hanna webbredaktör

2017-01-25

Till Viktor: 4 kardemummakapslar motsvarar 1 krm malen kardemumma.

Viktor

2017-01-23

Hur mycket grovmalen kardemumma istället för kapslar?

Liknande recept

Wraps med quorn och curryröra - Coop

(21)

Currymasala med mifú - Coop

(7)

Tofugryta med kokosmjölk - Coop

(32)

Friterad tofu i het och kryddig sås - Coop

(55)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad - Coop

(2)

Tofu Tikka - Coop

(8)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 400 g fast tofu
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 stor gul lök, strimlad
  • 2 lagerblad
  • 4 kardemummakapslar (eller 1 krm malen kardemumma)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 2.5 dl grädde eller havregrädde
  • 0.5 tsk curry, till tofun
  • 2 msk olja, att steka i

Tofu tikka masala

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Krämig indisk läckerhet!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna tofun. Blanda de torra kryddorna i en skål.Hetta upp olja i en gryta.Bryn löken med lagerblad och kardemummatills den får färg.
  2. Tillsätt de torra kryddorna, vitlök, ingefära och 1 dl vatten.Stek under omrörning till en tjock kryddpasta, ca 30 sekunder.
  3. Häll i krossade tomater och 1 dl vatten till, låt småputtra 10–15 min. Tillsätt grädden ochlåt koka upp.
  4. Lyft ur lagerblad och kardemummakapslar. Mixa såsen slät. Smaka av med salt.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek tofun. Pudra över curryn. Stek till fin färg. Tillsätt tofun isåsen. Låt sjuda med 1–2 min. Servera med ris och tillbehör.

Tips

Ta grovmalen kardemumma istället för kapslarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ahmed

2019-04-01

Jag gillar kött.

Åsa

2018-11-05

Russin i var gott! Mer tofu behövs!

Hanna webbredaktör

2017-01-25

Till Viktor: 4 kardemummakapslar motsvarar 1 krm malen kardemumma.

Viktor

2017-01-23

Hur mycket grovmalen kardemumma istället för kapslar?

Liknande recept

Wraps med quorn och curryröra - Coop

(21)

Currymasala med mifú - Coop

(7)

Tofugryta med kokosmjölk - Coop

(32)

Friterad tofu i het och kryddig sås - Coop

(55)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad - Coop

(2)

Tofu Tikka - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies