För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tofu Tikka

Betyg (1-5):
3.6 (78 betyg)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-01-19

God men tråkig samtidigt. Nästa gång har vi nog i lite morötter, paprika och annat krispigt.

Johanna

2020-01-07

Fredrik det är ju 3dl okokt ris. För oss räcker det iaf gott och väl. :) Smarrigt med indisk värmande mat i vintermörkret !

Fredrik

2019-11-18

3 dl ris räcker inte långt på 4 personer. Tycker generellt portionsstorleken i dessa recept är anpassade till att passa 80kr-strategin snarare än att det skall vara ett vettigt mål mat. Detta recept kokar ned till ca 250kCal per portion vilket är en löjligt liten portion.

Katarina

2019-11-07

Supergod mustig kryddig gryta. Mixade dock inte såsen, tycker det är godare med lite bitar. Nappade på tidigare kommentar och tog i lite vinäger! Kan varmt rekommenderas !

Marcus

2019-10-09

Supergott. Rekomenderar att ta i lite mer chilipulver och lite vinäger för att friska upp

Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(13)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(34)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(33)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Tofu Tikka

Betyg (1-5):
3.6 (78 betyg)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Azra

2020-01-19

God men tråkig samtidigt. Nästa gång har vi nog i lite morötter, paprika och annat krispigt.

Johanna

2020-01-07

Fredrik det är ju 3dl okokt ris. För oss räcker det iaf gott och väl. :) Smarrigt med indisk värmande mat i vintermörkret !

Fredrik

2019-11-18

3 dl ris räcker inte långt på 4 personer. Tycker generellt portionsstorleken i dessa recept är anpassade till att passa 80kr-strategin snarare än att det skall vara ett vettigt mål mat. Detta recept kokar ned till ca 250kCal per portion vilket är en löjligt liten portion.

Katarina

2019-11-07

Supergod mustig kryddig gryta. Mixade dock inte såsen, tycker det är godare med lite bitar. Nappade på tidigare kommentar och tog i lite vinäger! Kan varmt rekommenderas !

Marcus

2019-10-09

Supergott. Rekomenderar att ta i lite mer chilipulver och lite vinäger för att friska upp

Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(18)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(13)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(16)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(34)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(33)