Tofu Tikka

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Tofu Tikka

Betyg (1-5):
2.71 (7 betyg)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Minestronesoppa med linser - Coop

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(7)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(23)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies