Tofu Tikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-05-04

jätte gott! Behövde dock inte mixas om man finhackar löken (skvätter varm sås och tar onödig tid), lade även i morotsslantar för lite tuggmotstånd vilket uppskattades! Snåla inte med kryddorna:) Är ni fem i familjen så gör för 6 personer!

Emma

2021-01-14

Gott, jag lät lite morots"pengar" koka i kokosmjölk medans jag förberedde det andra o blandade allt ihopa. Hoppade grädden. Blev gott! 👍😊

Azra

2020-01-19

God men tråkig samtidigt. Nästa gång har vi nog i lite morötter, paprika och annat krispigt.

Johanna

2020-01-07

Fredrik det är ju 3dl okokt ris. För oss räcker det iaf gott och väl. :) Smarrigt med indisk värmande mat i vintermörkret !

Fredrik

2019-11-18

3 dl ris räcker inte långt på 4 personer. Tycker generellt portionsstorleken i dessa recept är anpassade till att passa 80kr-strategin snarare än att det skall vara ett vettigt mål mat. Detta recept kokar ned till ca 250kCal per portion vilket är en löjligt liten portion.

Katarina

2019-11-07

Supergod mustig kryddig gryta. Mixade dock inte såsen, tycker det är godare med lite bitar. Nappade på tidigare kommentar och tog i lite vinäger! Kan varmt rekommenderas !

Marcus

2019-10-09

Supergott. Rekomenderar att ta i lite mer chilipulver och lite vinäger för att friska upp

Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl jasminris
  • 250 g naturell fast tofu
  • neutral olja, till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 400 g krossade tomater
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk honung
  • salt

Tofu Tikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(107)

Härlig indisk gryta lagad från grunden med mycket smak av ingefära, garam masala och curry.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tofun. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök och ingefära med alla kryddor tills löken fått färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och låt puttra någon minut. Mixa såsen slät med en stavmixer och tillsätt grädde och vatten, sjud i ca 15 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg tofun i såsen och låt sjuda 1–2 min. Smaka av med honung och salt och servera med riset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-05-04

jätte gott! Behövde dock inte mixas om man finhackar löken (skvätter varm sås och tar onödig tid), lade även i morotsslantar för lite tuggmotstånd vilket uppskattades! Snåla inte med kryddorna:) Är ni fem i familjen så gör för 6 personer!

Emma

2021-01-14

Gott, jag lät lite morots"pengar" koka i kokosmjölk medans jag förberedde det andra o blandade allt ihopa. Hoppade grädden. Blev gott! 👍😊

Azra

2020-01-19

God men tråkig samtidigt. Nästa gång har vi nog i lite morötter, paprika och annat krispigt.

Johanna

2020-01-07

Fredrik det är ju 3dl okokt ris. För oss räcker det iaf gott och väl. :) Smarrigt med indisk värmande mat i vintermörkret !

Fredrik

2019-11-18

3 dl ris räcker inte långt på 4 personer. Tycker generellt portionsstorleken i dessa recept är anpassade till att passa 80kr-strategin snarare än att det skall vara ett vettigt mål mat. Detta recept kokar ned till ca 250kCal per portion vilket är en löjligt liten portion.

Katarina

2019-11-07

Supergod mustig kryddig gryta. Mixade dock inte såsen, tycker det är godare med lite bitar. Nappade på tidigare kommentar och tog i lite vinäger! Kan varmt rekommenderas !

Marcus

2019-10-09

Supergott. Rekomenderar att ta i lite mer chilipulver och lite vinäger för att friska upp

Kristina

2019-08-11

God gryta. Tillsätt pressad citron och det blir en 10-poångare.

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(184)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)