Toast skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (7 betyg)

Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk rom, t ex löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • hackad rödlök
  • rom
  • dill
  • citron, i skivor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
  3. Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg räkor med skal eller 400 g skalade
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk rom, t ex löjrom eller stenbitsrom
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • hackad rödlök
  • rom
  • dill
  • citron, i skivor

Toast skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (7 betyg)

Skagenröra med räkor, dill och rom. Perfekt att servera på smörstekt bröd som tilltugg eller förrätt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna. Blanda majonnäs och gräddfil och vänd ner räkor, dill, rom och citronskal (endast det gula). Smaka av med citronsaft och peppar.
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek i smör till fin färg.
  3. Fördela skagenröran på bröden och toppa med rom, lök och dill. Servera med citronskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)