Tikka masala-gryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
3.43 (28 betyg)

Riktigt mustig och mångbottnad vegocurry.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk garam masala eller valfri curry
  • 1 grovhackad purjolök
  • 1 grovhackad gul lök
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 grovhackat äpple, gärna grönt och syrligt
  • 400 g potatis, skurna i stora klyftor
  • 400 g morötter, skurna i stora bitar
  • 50 g grovhackad rotselleri
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta med löken och garam masala. Låt fräsa ett par minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, äpple, potatis och rotfrukter. Låt koka upp.
  2. Rör ner kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och låt puttra på svag värme ca 25 minuter. Smaka av grytan med citronsaft och salt.

Servering

Servera med koriander, limeklyftor, grönsallad och naanbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(37)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Linsgryta med aubergine

(88)

Belugalasagne

(30)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk garam masala eller valfri curry
  • 1 grovhackad purjolök
  • 1 grovhackad gul lök
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 1 grovhackat äpple, gärna grönt och syrligt
  • 400 g potatis, skurna i stora klyftor
  • 400 g morötter, skurna i stora bitar
  • 50 g grovhackad rotselleri
  • 400 g kokosmjölk
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt

Tikka masala-gryta med rotfrukter

Betyg (1-5):
3.43 (28 betyg)

Riktigt mustig och mångbottnad vegocurry.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta med löken och garam masala. Låt fräsa ett par minuter under omrörning. Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, äpple, potatis och rotfrukter. Låt koka upp.
  2. Rör ner kokosmjölk, gurkmeja, ingefära och låt puttra på svag värme ca 25 minuter. Smaka av grytan med citronsaft och salt.

Servering

Servera med koriander, limeklyftor, grönsallad och naanbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

(9)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(23)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(37)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Linsgryta med aubergine

(88)

Belugalasagne

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies