Therese Lindgrens världsrekordtårta i litet format

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Therese Lindgrens veganska världsrekordtårta. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg! Här är receptet i ett mer lättbakad storlek.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom. Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting:

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm:

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.
  2. Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället Mattias Kristiansson på Vegomagazinet provbakat och fotat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Yoghurtbunke

(16)

Chiayoghurtbägare

(11)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl sojayoghurt
  • 2 dl rapsolja
  • några droppar bittermandelarom
  • Vaniljfrosting
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Mandelkräm
  • 350 g mandelmassa
  • 0.5 dl mandeldryck
  • Topping
  • 1 dl soya vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g jordgubbar
  • citronmeliss

Therese Lindgrens världsrekordtårta i litet format

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Therese Lindgrens veganska världsrekordtårta. I november 2017 slog Therese och medhjälpare ett fantastiskt världsrekord – kontrollerat och godkänt av Guinness Rekordbok. Nya rekordet för världens största veganska tårta lyder på: 460kg! Här är receptet i ett mer lättbakad storlek.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop strösocker, vetemjöl, mannagryn, bakpulver och vaniljsocker . Vispa ihop yoghurt med rapsolja och bittermandelarom. Rör ner yoghurtblandningen i mjölkmixen. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  2. Olja och mjöla en bakform, cirka 26 centimeter i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i 175° i 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara helt torr. Ta ut och låt svalna helt.

Vaniljfrosting:

  1. Vispa ihop margarin, florsocker, vaniljsocker och mandeldryck. Vispa tills du har fått en smidigt frosting utan klumpar.

Mandelkräm:

  1. Mixa mandelmassa och mandeldryck.
  2. Vispa grädden fluffig. smaka av med vaniljsocker och florsocker. Bred vaniljfrosting runt hela tårtan. Skiva hälften av jordgubbarna och tryck fast runt tårtan. Spritsa en kant med frosting runt hela tårtan. Bred ut mandelkrämen överst på tårtan. Spritsa grädde överst på tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, skurna i mindre bitar. och citronmeliss.

Tips

Alla recept på coop.se är provbakade av Coops Provkök – just detta recept har istället Mattias Kristiansson på Vegomagazinet provbakat och fotat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(1)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Yoghurtbunke

(16)

Chiayoghurtbägare

(11)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies