Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
4.19 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa med koriander precis vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matkassens caesarsallad

(30)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Örtfrittata

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
4.19 (32 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa med koriander precis vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matkassens caesarsallad

(30)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Örtfrittata

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies