Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(111)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa med koriander precis vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-02-04

Mycket god och jättelätt att göra! Nästa gång kommer jag minska på lime men öka på chilin :)

Helene

2020-12-29

Favoriträtt! Med salladskål, hela burken med kokosmjöl och lite mer fisksås och chili blir den kanon och räcker dessutom till fler portioner.

Felix

2020-12-13

Gott och enkelt!

Micaela

2020-12-12

Jättegott o jättesnabbt! Dock tog vi mindre vitlök. Mums!

Tina

2020-11-25

Lättlagad god rätt Använde hela burken cocosmjölk och lät det stå och puttra en stund Nästa gång blir det lite hackade nötter på 👌

Annica

2020-11-21

Vår son älskade detta... Gratinera med koriander, lime och chili. Så blir rätten än vackrare. Vi åt med pinnar i skålar. Så ser det även än mer asiatiskt ut...

Ellinore

2020-07-29

Så gott och enkelt👍använde både sambal och chili 🌶

Malin

2020-04-29

Oväntat gott och lättlagat! Lite mer chili eller sambal lyfter rätten.

Maria Therése

2020-01-30

Jättegott! Det såg lite blekt o tråkigt ut men smakade desto bättre!

Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad, eller 0,5 msk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk strösocker
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • 200 g nudlar, t ex äggnudlar
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(111)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök och chili tills den är genomstekt. Rör om under tiden så att färsen inte klumpar sig. Häll i kokosmjölk, fisksås, ingefära och socker.
  2. Låt sjuda ca 5 min. Pressa i limesaft. Smaka av med salt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner salladslöken i kycklingfärssåsen. Servera med nudlarna och toppa med koriander precis vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2021-02-04

Mycket god och jättelätt att göra! Nästa gång kommer jag minska på lime men öka på chilin :)

Helene

2020-12-29

Favoriträtt! Med salladskål, hela burken med kokosmjöl och lite mer fisksås och chili blir den kanon och räcker dessutom till fler portioner.

Felix

2020-12-13

Gott och enkelt!

Micaela

2020-12-12

Jättegott o jättesnabbt! Dock tog vi mindre vitlök. Mums!

Tina

2020-11-25

Lättlagad god rätt Använde hela burken cocosmjölk och lät det stå och puttra en stund Nästa gång blir det lite hackade nötter på 👌

Annica

2020-11-21

Vår son älskade detta... Gratinera med koriander, lime och chili. Så blir rätten än vackrare. Vi åt med pinnar i skålar. Så ser det även än mer asiatiskt ut...

Ellinore

2020-07-29

Så gott och enkelt👍använde både sambal och chili 🌶

Malin

2020-04-29

Oväntat gott och lättlagat! Lite mer chili eller sambal lyfter rätten.

Maria Therése

2020-01-30

Jättegott! Det såg lite blekt o tråkigt ut men smakade desto bättre!

Gunilla

2019-07-17

Funkar lika bra med sojafärs! (Och utan fisksås...)

Annika

2019-04-08

Den här rätten är helt perfekt! Lika god kall som varm. Rekommenderas

Kiira

2019-04-06

Enkel att laga MEN så smaklös om du gillar kryddor ska du nog krydda extra :/

Elin

2019-04-05

Jättegott!! En enkel rätt som går fort att laga. Koriandern och hackade salladslöken på toppen gör rätten komplett.

Danne

2019-03-05

Toppen. @Erik nötter vart kanon. En grovt hackad gul lök också! Lite kokosfett gör också susen. Favoriträtt som fått ner korv med mos från förstaplatsen för 3 & 5åringarnas favoriter... säkert bra på hönsfärs.

Zeke

2019-02-19

Supergott å lättlagat efter en dag på vedbacken! Både chili och lite sambal skadar inte, liksom mer vitlök.

Sandra

2019-01-07

Väldigt gott! Barnen gillar inte koriander så hade det vid sidan om. Båda barnen önskar att vi lagar detta snart igen.

Annika

2018-12-10

Väldigt mumsigt, men för barnens skulle minskar vi på sambal oelek nästa gång=)

Erik

2018-11-22

Fantastiskt gott! Snabb och enkel rätt. Skulle säkert passa bra toppat med krossade nötter. Kommer att laga detta igen!

Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Kycklingscallopine med luktärter

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad - grundrecept

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kyckling med salvia och citron på spett

Betyg
Betyg
(61)