Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Citrongräs, chili och ingefära blir den perfekta basen till denna kycklinggryta.

Tillagningstid: 30 min + 40 min att koka kycklingen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklingfiléer
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 0.5 tsk salt
  • Röd currypasta
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • Till servering
  • 0.5 zucchini
  • 4 dl fint strimlad morot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka thaibasilika

Gör så här

  1. Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan slätt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.
  3. Häll i 5 dl vatten och kokosmjölk, smula ner 1 buljongtärning och tillsätt morot. Låt sjuda ca 10 min, mixa såsen slät, smaka av med salt. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 min till. Vänd ner kycklingen.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor på längden och skär dem i tunna strimlor. Servera ris och thaikycklingen toppad med de krispiga grönsakerna och ev thaibasilika.

Tips

Kokt kyckling är perfekt att ha i kylen. Passar bra på macka, i wraps, att toppa soppor med eller bara tillsätta i en pastasås

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kyckling med salvia och citron på spett

(60)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 450 g kycklingfiléer
  • 3 dl jasminris
  • 0.5 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 morot, tunt skivad
  • 1.5 dl torkade röda linser
  • 0.5 tsk salt
  • Röd currypasta
  • 1 citrongräs, finstrimlat
  • 1 röd chili, skivad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • Till servering
  • 0.5 zucchini
  • 4 dl fint strimlad morot
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka thaibasilika

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Citrongräs, chili och ingefära blir den perfekta basen till denna kycklinggryta.

Tillagningstid: 30 min + 40 min att koka kycklingen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp 5 dl vatten med 1 buljongtärning och salt. Lägg ner kycklingfiléerna och låt koka tills kycklingen är lätt att dra isär med en gaffel, ca 40 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa alla ingredienser till currypastan slätt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs currypastan under omrörning någon minut.
  3. Häll i 5 dl vatten och kokosmjölk, smula ner 1 buljongtärning och tillsätt morot. Låt sjuda ca 10 min, mixa såsen slät, smaka av med salt. Tillsätt linserna och låt koka tills de är mjuka, ca 10 min till. Vänd ner kycklingen.
  4. Skär zucchinin i tunna skivor på längden och skär dem i tunna strimlor. Servera ris och thaikycklingen toppad med de krispiga grönsakerna och ev thaibasilika.

Tips

Kokt kyckling är perfekt att ha i kylen. Passar bra på macka, i wraps, att toppa soppor med eller bara tillsätta i en pastasås

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Kyckling med salvia och citron på spett

(60)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingscallopine med luktärter

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies