

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren
Underbart god kycklingrätt med glasnudlar, lime, fisksås och kokosmjölk, toppad med jordnötter och chili. Recept av Lotta Lundgren
- (18)
- 2 frysta kycklingfiléer (à ca 200 g), tinade
- 5 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 msk fisksås
- 1.5 msk strösocker
- 1 tsk chiliflakes
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
- 50 g färsk ingefära
- 200 ml kokosmjölk
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 100 g glasnudlar
- Till servering
- 250 g frysta haricots verts, tinade
- 1 msk neutral olja
- 1 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
- 0.5 dl salta jordnötter, finhackade
- 1 röd chili, skivad
- salt
Gör så här
- Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.
- Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.
Till servering:
- Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.
- Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.
Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren
Underbart god kycklingrätt med glasnudlar, lime, fisksås och kokosmjölk, toppad med jordnötter och chili. Recept av Lotta Lundgren
Gör så här
- Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.
- Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.
Till servering:
- Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.
- Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-07-02
Supergott! Men lite snålt för 4 vuxna. Tog lote tid, mwn enkelt och skötte aig självt. För mycket vätska kokade bort så nudlarna blev lite för hårda, så nästa gång kokar jag nog med lock eller har i mer vätska. Öste på med mer jordnötter också. Mums!
2018-08-21
Till Peter: Om receptet inte går att köpa är det för att någon ingrediens saknas för tillfället. Så fort alla ingredienserna åter finns går receptet att köpa igen. Håll ut! :)
2018-08-19
Var är handla-recept knappen?
2018-06-01
Mycket gott!
2018-05-02
Det går även jättebra att göra med fryst torsk. Tinade upp ett torskblock helt och delade filéerna, och la i samtidigt med kokosmjölken. Har även testat att tillsätta curry, spiskummin osv, funkade också fint. Och istället för bönor har jag tagit broccoli, morotsstavar, strimlad paprika osv.
2018-04-23
Fantastiskt gott! Det var som att komma tillbaks till Thailand!
2018-04-14
Detta gick hem hos alla. Lite för starkt för barnen trots att jag halverade chilin. I övrigt dubblade jag receptet för oss 2 vuxna och 2 hungriga barn.
2018-04-10
Supergott! Men hade nästan dubblat receptet för 4, eller så är vi kanske väldigt hungriga av oss ;).
2018-04-10
Super enkelt och super gott!
2018-04-07
Nej, inte gott alls. Smakade bara fisksås. Tror 2msk var för mycket.
2018-04-07
Gott o snabbt. Håll koll på vätskenivån till kycklingen bara då all vätska reduserades så fick göra om buljongen men kycklingen gick att rädda. Blev även populär för barn. Så en rätt för hela familjen.
2018-04-06
Smaklöst så krydda mer. Nudlarna sög inte upp all vätska så minska eller stormkoka bort en del
2018-03-27
Till L: Krama endast ner saften från ingefäran i kastrullen.
2018-03-13
Ska man ha i bara saften från ingefäran eller ska den rivna ingefäran ner i kastrullen också?
2018-02-07
Supergott, lite rivna morötter och vitkål i/till så blir det lite mer grönsaker
2018-02-02
Supersmarrigt! Delade kycklingen i småbitar och drog inte isär.Kortare tillagningstid och gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Emelie
2019-07-02
Supergott! Men lite snålt för 4 vuxna. Tog lote tid, mwn enkelt och skötte aig självt. För mycket vätska kokade bort så nudlarna blev lite för hårda, så nästa gång kokar jag nog med lock eller har i mer vätska. Öste på med mer jordnötter också. Mums!
Coop webbredaktör
2018-08-21
Till Peter: Om receptet inte går att köpa är det för att någon ingrediens saknas för tillfället. Så fort alla ingredienserna åter finns går receptet att köpa igen. Håll ut! :)
Peter
2018-08-19
Var är handla-recept knappen?
Madelene
2018-06-01
Mycket gott!
Mia
2018-05-02
Det går även jättebra att göra med fryst torsk. Tinade upp ett torskblock helt och delade filéerna, och la i samtidigt med kokosmjölken. Har även testat att tillsätta curry, spiskummin osv, funkade också fint. Och istället för bönor har jag tagit broccoli, morotsstavar, strimlad paprika osv.
Annette
2018-04-23
Fantastiskt gott! Det var som att komma tillbaks till Thailand!
Anna
2018-04-14
Detta gick hem hos alla. Lite för starkt för barnen trots att jag halverade chilin. I övrigt dubblade jag receptet för oss 2 vuxna och 2 hungriga barn.
K
2018-04-10
Supergott! Men hade nästan dubblat receptet för 4, eller så är vi kanske väldigt hungriga av oss ;).
Maria
2018-04-10
Super enkelt och super gott!
Emma
2018-04-07
Nej, inte gott alls. Smakade bara fisksås. Tror 2msk var för mycket.
R
2018-04-07
Gott o snabbt. Håll koll på vätskenivån till kycklingen bara då all vätska reduserades så fick göra om buljongen men kycklingen gick att rädda. Blev även populär för barn. Så en rätt för hela familjen.
C
2018-04-06
Smaklöst så krydda mer. Nudlarna sög inte upp all vätska så minska eller stormkoka bort en del
Coop webbredaktör
2018-03-27
Till L: Krama endast ner saften från ingefäran i kastrullen.
L
2018-03-13
Ska man ha i bara saften från ingefäran eller ska den rivna ingefäran ner i kastrullen också?
Tove
2018-02-07
Supergott, lite rivna morötter och vitkål i/till så blir det lite mer grönsaker
Anna Karin
2018-02-02
Supersmarrigt! Delade kycklingen i småbitar och drog inte isär.Kortare tillagningstid och gott!