Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.19 (176 betyg)

Underbart god kycklingrätt med glasnudlar, lime, fisksås och kokosmjölk, toppad med jordnötter och chili. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 frysta kycklingfiléer (à ca 200 g), tinade
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk fisksås
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
  • 50 g färsk ingefära
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g glasnudlar
  • Till servering
  • 250 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 dl salta jordnötter, finhackade
  • 1 röd chili, skivad
  • salt

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.
  2. Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.

Till servering:

  1. Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.
  2. Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-11-23

Har lagat det här receptet fem gånger, och varje gång är det lika svårt med mängden vätska på slutet. Det blir alltid gott, men alltid för rinnigt eller snålt med vätska. Sist tog jag ur kycklingen och reducerade vätskan till ca 3 del innan jag hade i kokosmjölken, och det blev ändå för mycket vätska.

Checkbox Coop

2020-05-25

Hej Camilla och Katarina. Vitlöken hade fallit bort, men det ska vara 1 pressad vitlöksklyfta i buljongen. Mvh Maja (redaktör)

Katarina

2020-05-20

Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen står det men ingen vitlök i receptet... ska den var hackad, riven, pressad?

Camilla

2020-05-19

Det här är en favorit! Men det är på tok för lite för 4 portioner, vi brukar dubbla receptet. Ser nu att det står i receptet att man efter att ha strimlat kycklingen ska tillsätta kokosmjölk och vitlök. Men vitlök finns inte med i listan över ingredienser?

Hani

2020-04-24

Det är ju alldeles för lite vatten för o koka i 40 min, allt dunstade bort och brändes. Kokade inte heller på högsta värmen

Johanna

2020-04-01

Men herregud. Va starkt. Barnen kunde inte äta... undra vad jag gjorde för fel!!!

Marianne

2020-01-23

Det här är ett favvorecept som vi lagar ofta! Kompletterar med att fräsa morotsstavar, haricot verts och edamamebönor med vitlök och smulad (grönsaks)buljongtärning och servera vid sidan om. Vackert och gott.

Martin

2020-01-14

Inte ett recept i vår smak...allt förutom Hericot verts åkte i soporna. :(

Emelie

2019-07-02

Supergott! Men lite snålt för 4 vuxna. Tog lote tid, mwn enkelt och skötte aig självt. För mycket vätska kokade bort så nudlarna blev lite för hårda, så nästa gång kokar jag nog med lock eller har i mer vätska. Öste på med mer jordnötter också. Mums!

Checkbox Coop

2018-08-21

Till Peter: Om receptet inte går att köpa är det för att någon ingrediens saknas för tillfället. Så fort alla ingredienserna åter finns går receptet att köpa igen. Håll ut! :)

Peter

2018-08-19

Var är handla-recept knappen?

Madelene

2018-06-01

Mycket gott!

Mia

2018-05-02

Det går även jättebra att göra med fryst torsk. Tinade upp ett torskblock helt och delade filéerna, och la i samtidigt med kokosmjölken. Har även testat att tillsätta curry, spiskummin osv, funkade också fint. Och istället för bönor har jag tagit broccoli, morotsstavar, strimlad paprika osv.

Annette

2018-04-23

Fantastiskt gott! Det var som att komma tillbaks till Thailand!

Anna

2018-04-14

Detta gick hem hos alla. Lite för starkt för barnen trots att jag halverade chilin. I övrigt dubblade jag receptet för oss 2 vuxna och 2 hungriga barn.

K

2018-04-10

Supergott! Men hade nästan dubblat receptet för 4, eller så är vi kanske väldigt hungriga av oss ;).

Maria

2018-04-10

Super enkelt och super gott!

Emma

2018-04-07

Nej, inte gott alls. Smakade bara fisksås. Tror 2msk var för mycket.

R

2018-04-07

Gott o snabbt. Håll koll på vätskenivån till kycklingen bara då all vätska reduserades så fick göra om buljongen men kycklingen gick att rädda. Blev även populär för barn. Så en rätt för hela familjen.

C

2018-04-06

Smaklöst så krydda mer. Nudlarna sög inte upp all vätska så minska eller stormkoka bort en del

Checkbox Coop

2018-03-27

Till L: Krama endast ner saften från ingefäran i kastrullen.

L

2018-03-13

Ska man ha i bara saften från ingefäran eller ska den rivna ingefäran ner i kastrullen också?

Tove

2018-02-07

Supergott, lite rivna morötter och vitkål i/till så blir det lite mer grönsaker

Anna Karin

2018-02-02

Supersmarrigt! Delade kycklingen i småbitar och drog inte isär.Kortare tillagningstid och gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 frysta kycklingfiléer (à ca 200 g), tinade
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk fisksås
  • 1.5 msk strösocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva
  • 50 g färsk ingefära
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g glasnudlar
  • Till servering
  • 250 g frysta haricots verts, tinade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 0.5 dl salta jordnötter, finhackade
  • 1 röd chili, skivad
  • salt

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.19 (176 betyg)

Underbart god kycklingrätt med glasnudlar, lime, fisksås och kokosmjölk, toppad med jordnötter och chili. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten. Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. Riv ingefäran och krama saften ner i kastrullen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka tills de nästan faller sönder, ca 40 min.
  2. Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel. Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen. Koka upp och dra från värmen. Lägg i nudlarna och låt dem svälla tills nästan all sås sugits upp. Klipp sönder nudlarna ett par gånger med en sax i kastrullen och rör ner kycklingen.

Till servering:

  1. Torka av de tinade bönorna på hushållspapper. Hetta upp de båda oljorna i en stekpanna och stek bönorna med vitlöken under omrörning någon minut. Smaka av med salt.
  2. Fördela nudlarna på fyra tallrikar och toppa med jordnötter och ev skivad röd chili. Servera direkt med de nystekta bönorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2020-11-23

Har lagat det här receptet fem gånger, och varje gång är det lika svårt med mängden vätska på slutet. Det blir alltid gott, men alltid för rinnigt eller snålt med vätska. Sist tog jag ur kycklingen och reducerade vätskan till ca 3 del innan jag hade i kokosmjölken, och det blev ändå för mycket vätska.

Checkbox Coop

2020-05-25

Hej Camilla och Katarina. Vitlöken hade fallit bort, men det ska vara 1 pressad vitlöksklyfta i buljongen. Mvh Maja (redaktör)

Katarina

2020-05-20

Tillsätt kokosmjölk och vitlök i buljongen står det men ingen vitlök i receptet... ska den var hackad, riven, pressad?

Camilla

2020-05-19

Det här är en favorit! Men det är på tok för lite för 4 portioner, vi brukar dubbla receptet. Ser nu att det står i receptet att man efter att ha strimlat kycklingen ska tillsätta kokosmjölk och vitlök. Men vitlök finns inte med i listan över ingredienser?

Hani

2020-04-24

Det är ju alldeles för lite vatten för o koka i 40 min, allt dunstade bort och brändes. Kokade inte heller på högsta värmen

Johanna

2020-04-01

Men herregud. Va starkt. Barnen kunde inte äta... undra vad jag gjorde för fel!!!

Marianne

2020-01-23

Det här är ett favvorecept som vi lagar ofta! Kompletterar med att fräsa morotsstavar, haricot verts och edamamebönor med vitlök och smulad (grönsaks)buljongtärning och servera vid sidan om. Vackert och gott.

Martin

2020-01-14

Inte ett recept i vår smak...allt förutom Hericot verts åkte i soporna. :(

Emelie

2019-07-02

Supergott! Men lite snålt för 4 vuxna. Tog lote tid, mwn enkelt och skötte aig självt. För mycket vätska kokade bort så nudlarna blev lite för hårda, så nästa gång kokar jag nog med lock eller har i mer vätska. Öste på med mer jordnötter också. Mums!

Checkbox Coop

2018-08-21

Till Peter: Om receptet inte går att köpa är det för att någon ingrediens saknas för tillfället. Så fort alla ingredienserna åter finns går receptet att köpa igen. Håll ut! :)

Peter

2018-08-19

Var är handla-recept knappen?

Madelene

2018-06-01

Mycket gott!

Mia

2018-05-02

Det går även jättebra att göra med fryst torsk. Tinade upp ett torskblock helt och delade filéerna, och la i samtidigt med kokosmjölken. Har även testat att tillsätta curry, spiskummin osv, funkade också fint. Och istället för bönor har jag tagit broccoli, morotsstavar, strimlad paprika osv.

Annette

2018-04-23

Fantastiskt gott! Det var som att komma tillbaks till Thailand!

Anna

2018-04-14

Detta gick hem hos alla. Lite för starkt för barnen trots att jag halverade chilin. I övrigt dubblade jag receptet för oss 2 vuxna och 2 hungriga barn.

K

2018-04-10

Supergott! Men hade nästan dubblat receptet för 4, eller så är vi kanske väldigt hungriga av oss ;).

Maria

2018-04-10

Super enkelt och super gott!

Emma

2018-04-07

Nej, inte gott alls. Smakade bara fisksås. Tror 2msk var för mycket.

R

2018-04-07

Gott o snabbt. Håll koll på vätskenivån till kycklingen bara då all vätska reduserades så fick göra om buljongen men kycklingen gick att rädda. Blev även populär för barn. Så en rätt för hela familjen.

C

2018-04-06

Smaklöst så krydda mer. Nudlarna sög inte upp all vätska så minska eller stormkoka bort en del

Checkbox Coop

2018-03-27

Till L: Krama endast ner saften från ingefäran i kastrullen.

L

2018-03-13

Ska man ha i bara saften från ingefäran eller ska den rivna ingefäran ner i kastrullen också?

Tove

2018-02-07

Supergott, lite rivna morötter och vitkål i/till så blir det lite mer grönsaker

Anna Karin

2018-02-02

Supersmarrigt! Delade kycklingen i småbitar och drog inte isär.Kortare tillagningstid och gott!

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(28)