Thaikyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (20 betyg)

Kycklingfilé i grön curry och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingfilé
  • 3 paprikor i bitar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 40 g green curry spice mix
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en panna. Bryn kyckling, paprika, vitlök och lök cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt currymixen, rör om och slå på kokosmjölken. Låt grytan koka upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera med en svalkande klick yoghurt och toppa med koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-08-27

Håller med om att färgen på bilden inte stämmer överens med verkligheten men rätten vad god, ganska stark och väldigt lättlagad. Vi åt nudlar till istället för ris och det var också gott.

David

2016-09-19

Gott och enkelt! Bilden är för mig lite missvisande då färgen snarare gick åt det gröna hållet.

Pedja

2016-02-28

Kan bara ge en stjärna då detta är en fejkad rätt med en "spicemix". En riktig rätt står det utförligt om vilka kryddor som används så att vi inte blir beroende av färdiga rätter utan att vi klarar av att tillaga mat själva.

David

2015-03-31

Riiiiktigt gott! Riiiktigt enkelt!!!

Therese

2014-10-09

Kan någon tala om för mig hur rätten på bilden kan vara lite brunaktig?? Min blev alldeles grön av kryddorna! Ser mycket oaptitligt ut!

Dennis

2013-04-18

Rekommenderas varmt. Lagom hetta med mycket smak.

Oswald

2012-12-21

Harry, läs recepten ordentligt och helst nykter!!

carl

2012-12-18

världeeeeeeeeeeeeeeen bästa

Greta 80 år

2012-12-17

Köpte en matkasse på prov och tycker det verkar vara mycket bra genomtänkt. Skall nu laga de nya rätterna. Det är fint att få litet nya ideer då man lagat mat för familjen i mer än 50 år. Recepten ser ut att vara enkelt att följa.

Harry

2012-12-04

Begriper inte det här receptet. 40 gram grenadine??? och i arbetsbeskrivningen "tillsätt currymixen"... VILKEN currymix??? Gör Om, Gör Rätt!! och helst då nykter.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl ris
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 500 g tärnad kycklingfilé
  • 3 paprikor i bitar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 40 g green curry spice mix
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk

Thaikyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (20 betyg)

Kycklingfilé i grön curry och ris.

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp smör och olja i en panna. Bryn kyckling, paprika, vitlök och lök cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt currymixen, rör om och slå på kokosmjölken. Låt grytan koka upp och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Servera med en svalkande klick yoghurt och toppa med koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-08-27

Håller med om att färgen på bilden inte stämmer överens med verkligheten men rätten vad god, ganska stark och väldigt lättlagad. Vi åt nudlar till istället för ris och det var också gott.

David

2016-09-19

Gott och enkelt! Bilden är för mig lite missvisande då färgen snarare gick åt det gröna hållet.

Pedja

2016-02-28

Kan bara ge en stjärna då detta är en fejkad rätt med en "spicemix". En riktig rätt står det utförligt om vilka kryddor som används så att vi inte blir beroende av färdiga rätter utan att vi klarar av att tillaga mat själva.

David

2015-03-31

Riiiiktigt gott! Riiiktigt enkelt!!!

Therese

2014-10-09

Kan någon tala om för mig hur rätten på bilden kan vara lite brunaktig?? Min blev alldeles grön av kryddorna! Ser mycket oaptitligt ut!

Dennis

2013-04-18

Rekommenderas varmt. Lagom hetta med mycket smak.

Oswald

2012-12-21

Harry, läs recepten ordentligt och helst nykter!!

carl

2012-12-18

världeeeeeeeeeeeeeeen bästa

Greta 80 år

2012-12-17

Köpte en matkasse på prov och tycker det verkar vara mycket bra genomtänkt. Skall nu laga de nya rätterna. Det är fint att få litet nya ideer då man lagat mat för familjen i mer än 50 år. Recepten ser ut att vara enkelt att följa.

Harry

2012-12-04

Begriper inte det här receptet. 40 gram grenadine??? och i arbetsbeskrivningen "tillsätt currymixen"... VILKEN currymix??? Gör Om, Gör Rätt!! och helst då nykter.

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)