Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Helt perfekt att använda det som blir över från gårdagens grillmiddag till en ”texmexplåt”.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 kycklinglårfiléer, grillade
  • 2 chorizo, grillade
  • 2 majskolvar, grillade
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, i halvmånar
  • 70 g salladsmix
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • limeklyftor, till servering
  • Dressing
  • 1 lime, saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  2. Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blanda med bönor och grönsaker på ett fat eller en plåt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligt med olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(4)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3 kycklinglårfiléer, grillade
  • 2 chorizo, grillade
  • 2 majskolvar, grillade
  • 380 g svarta bönor, avsköljda (på burk) (bruttovikt)
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 rödlök, i halvmånar
  • 70 g salladsmix
  • 2 tortillabröd
  • neutral olja, till stekning
  • salt
  • limeklyftor, till servering
  • Dressing
  • 1 lime, saft
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 20 g färsk koriander, hackad
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk salt

Texmexsallad från grillmiddagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Helt perfekt att använda det som blir över från gårdagens grillmiddag till en ”texmexplåt”.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Avokadoröra: Mosa avokadon och blanda med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  2. Skär kyckling och korv i mindre bitar och skär av majsen från kolvarna med en kniv. Blanda med bönor och grönsaker på ett fat eller en plåt.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen. Stek tortillabröden i rikligt med olja till fin färg, salta. Skär i mindre bitar och servera med salladen, avokadoröran och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(138)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(4)