Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Barnvänlig lax med teriyakisås, serveras med en asiatisk gurksallad.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé, i 4 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • Sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • 0.5 röd chili, strimlad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.
  4. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-12-26

Väldigt lätt och snabbt recept som smakar fantastiskt gott om man uppskattar de asiatiska smakerna. Toppbetyg!

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 dl jasminris
  • 1 tsk neutral olja
  • 500 g laxfilé, i 4 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl teriyakisås
  • Dressing
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk socker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • Sallad
  • 1 gemsallad
  • 1 gurka
  • 150 g färska böngroddar
  • 0.5 röd chili, strimlad

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg (1-5):
3.25 (8 betyg)

Barnvänlig lax med teriyakisås, serveras med en asiatisk gurksallad.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva gurkan tunt, gärna med mandolin. Lägg upp gemsalladen och hälften av gurkan och böngroddarna på ett serveringsfat och lägg resten i dressingen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg på båda sidor till en innertemperatur på 52°.
  4. Lägg upp på ett serveringsfat och ringla över teriyakisåsen. Servera laxen med ris, grönsaksfat och gurksalladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2017-12-26

Väldigt lätt och snabbt recept som smakar fantastiskt gott om man uppskattar de asiatiska smakerna. Toppbetyg!

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(43)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies