Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Bun bo

(12)

Vietnamesiska fläskfärsbiffar med nudelsallad

(0)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Pho bo

(19)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(44)

Karréspett med nudelsallad

(3)
17 st
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Bun bo

(12)

Vietnamesiska fläskfärsbiffar med nudelsallad

(0)

Karréwok med äggnudlar

(28)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Pho bo

(19)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(44)

Karréspett med nudelsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies