Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bun bo

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Karréwok med äggnudlar

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Bun bo

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)