För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt fläsk med nudelsallad

(32)

Mango chutney-biffar

(50)

Pho bo

(21)

Vietnamesiska fläskfärsbiffar med nudelsallad

(28)

Karréspett med nudelsallad

(4)

Karréwok med äggnudlar

(29)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Dressing:
  • 0.75 dl japansk ljus soja
  • 3 msk japansk risvinäger, mirin
  • 2 msk socker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, stötta i mortel
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1.5 tsk skalad och finriven färsk ingefära
  • Till stekning:
  • 2 msk olja
  • 300 g strimlad fläskkarré
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 tunt strimlad morot
  • 1 tunt strimlad grön paprika
  • 1 grön mild chili, urkärnad, strimlad
  • 200 g strimlad vitkål
  • 150 g ostronskivling, eller valfri svamp, i bitar
  • 250 g okokta nudlar, valfri sort, tillagade
  • Till servering:
  • ärtskott och/eller böngroddar

Teppanyaki på fläskkarré

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

Ett recept från Lennart Jähkel i tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställåt sidan. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok och häll i samtliga ingredienser utom nudlarna. Stek under omrörning 6-8 minuter.
  2. Tillsätt nudlarna och blanda. Stek ytterligare 1-2 minuter eller tills köttet är genomstekt. Blanda ner skott och/eller groddar och dressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt fläsk med nudelsallad

(32)

Mango chutney-biffar

(50)

Pho bo

(21)

Vietnamesiska fläskfärsbiffar med nudelsallad

(28)

Karréspett med nudelsallad

(4)

Karréwok med äggnudlar

(29)

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Japanskt långkok med nudlar

(43)