För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
2.33 (9 betyg)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(14)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(11)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • Tartar:
  • 100 g tunt skivade kammussla (pilgrimsmussla)
  • 100 g tärnad fryst, tinad lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 riven eller pressad vitlök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk honung
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Till servering:
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 skivad avokado
  • 0.5 dl granatäpple kärnor
  • några korianderblad eller persilja

Tartar på pilgrimsmusslor och lax med avokado och granatäpple

Betyg (1-5):
2.33 (9 betyg)

Tartar med smak av röd chili, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till tartaren och smaka av med salt och peppar. .
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten
  3. Blanda sallad och vinägrett och varva med avokado på tallrikar. Forma tartaren rund (med till exempel en form) och lägg tartaren ovanpå salladen.
  4. Toppa med granatäppelkärnor och hackad koriander eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(14)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Kräftröra med dill och tabasco

(11)

Ägghalvor med sweet chili- och färskoströra

(11)