Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

Betyg (1-5):
4.14 (22 betyg)

Tagliatelle, rökt lax och broccoli i krämig sås med smak av citron och dill. Perfekt att laga när oväntade gäster plingar på dörren. Maten är klar på en kvart!

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g torkad tagliatelle
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
  • 200 g kallrökt lax, i stora strimlor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i pastavattnet de 3 sista min.
  2. Koka upp vatten med fiskbuljongtärningen. Häll i grädde, citronsaft och dill. När såsen är varm vänd runt med pasta, broccoli och lax. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta vatten från pastakastrullen till såsen för en tjockare konsistens. Stärkelsen från pastan reder såsen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna

2019-02-01

Liten rödlök i såsen och dubbelt upp med lax så blev det supergott tyckte hela familjen.

Anna

2018-12-27

Enkelt och gott basrecept. Jag tog dock inspiration från andra recept och eget huvud och ändrade lite genom att lägga till fler saker. Fräste först på två schalottenlökar innan jag hade i ingredienserna till såsen. Hade bara grönsaksbuljong så det fick bli sån. Använde pastavatten. Jag lade till lite färskost (ca 50 g), hackad gräslök och lite chiliflakes. Saltade inget men hade i både svartpeppar och vitpeppar. Blev riktigt bra, men nästa gång kommer jag öka på mängden grädde och även ha i lite mer broccoli.

Adrian

2018-02-08

Variant på receptet - det går lika bra med kronärtskocka istället för broccoli. Skippa vattnet och låt grädden reducera några minuter tillsammans med buljong, vitt vin eller martini. Prova med hönsbuljong istället för fiskbuljong. Lägg i kronärtskockan i såsen efter ett par minuter. När du är nöjd med tjockleken blandar du i parmesan. Jag föredrar laxen serverad till.

Peter

2017-03-02

Mer lax o lite extra grädde bara!! Snabbmat deluxe!

Stefan

2017-02-05

...och 2 dl vatten i såsen var ingen höjdare, fick kompensera med 2-3 dl creme fraiche för att den skulle såsa till sig igen.

Stefan

2017-02-05

Enkelt och gott, dock på tok för lite lax i receptet, vi använde dubbelt så mycket och det blev lagom för 2 vuxna och 2 barn.

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g torkad tagliatelle
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
  • 200 g kallrökt lax, i stora strimlor
  • salt och peppar

Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

Betyg (1-5):
4.14 (22 betyg)

Tagliatelle, rökt lax och broccoli i krämig sås med smak av citron och dill. Perfekt att laga när oväntade gäster plingar på dörren. Maten är klar på en kvart!

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i pastavattnet de 3 sista min.
  2. Koka upp vatten med fiskbuljongtärningen. Häll i grädde, citronsaft och dill. När såsen är varm vänd runt med pasta, broccoli och lax. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta vatten från pastakastrullen till såsen för en tjockare konsistens. Stärkelsen från pastan reder såsen något.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



anna

2019-02-01

Liten rödlök i såsen och dubbelt upp med lax så blev det supergott tyckte hela familjen.

Anna

2018-12-27

Enkelt och gott basrecept. Jag tog dock inspiration från andra recept och eget huvud och ändrade lite genom att lägga till fler saker. Fräste först på två schalottenlökar innan jag hade i ingredienserna till såsen. Hade bara grönsaksbuljong så det fick bli sån. Använde pastavatten. Jag lade till lite färskost (ca 50 g), hackad gräslök och lite chiliflakes. Saltade inget men hade i både svartpeppar och vitpeppar. Blev riktigt bra, men nästa gång kommer jag öka på mängden grädde och även ha i lite mer broccoli.

Adrian

2018-02-08

Variant på receptet - det går lika bra med kronärtskocka istället för broccoli. Skippa vattnet och låt grädden reducera några minuter tillsammans med buljong, vitt vin eller martini. Prova med hönsbuljong istället för fiskbuljong. Lägg i kronärtskockan i såsen efter ett par minuter. När du är nöjd med tjockleken blandar du i parmesan. Jag föredrar laxen serverad till.

Peter

2017-03-02

Mer lax o lite extra grädde bara!! Snabbmat deluxe!

Stefan

2017-02-05

...och 2 dl vatten i såsen var ingen höjdare, fick kompensera med 2-3 dl creme fraiche för att den skulle såsa till sig igen.

Stefan

2017-02-05

Enkelt och gott, dock på tok för lite lax i receptet, vi använde dubbelt så mycket och det blev lagom för 2 vuxna och 2 barn.

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(21)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies