Tacotårta

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
  • 2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • guacamole

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.
  3. Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min. Rör då och då.
  4. Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Servering

Passar perfekt att servera med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacos con carne

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Glasnudelsallad

(23)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(20)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 2 tsk rapsolja
  • 600 g fryst sojafärs
  • 1 burk kidneybönor (400 g), sköljda
  • 2 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 8 tortillabröd
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 3 dl gräddfil
  • guacamole

Tacotårta

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Ser ganska galen ut men är både god och populär hos hela familjen.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor stekpanna eller kastrull.
  2. Tillsätt sojafärsen och låt steka med några minuter till.
  3. Häll i resten av ingredienserna, utom tortillabröden och körsbärstomaterna. Låt småputtra på medelvärme ca 5 min. Rör då och då.
  4. Varva tortillabröden med färsfyllningen i t ex en pajform eller på en plåt med bakplåtspapper. Låt sista lagret vara färsfyllning och toppa sedan med halverade tomater. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Servera med en grön sallad och gräddfil, och gärna guacamole.

Servering

Passar perfekt att servera med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacos con carne

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Glasnudelsallad

(23)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

(20)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies