Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg (1-5):
3.44 (179 betyg)

Taco på ett annorlunda vis i en härlig paj. Enkelt att ha på buffén, kall som varm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 0.5 hackad gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 28 g mexikansk kryddblandning, helst taco
  • 2 dl tacosås, mild, medium eller stark
  • 8 st hela eller delade cocktailtomater
  • 2 skivade jalapeño
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 1.5 dl riven, lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.

Fyllning

  1. Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-13

Hej Annika! Nu är ingredienserna till pajdegen tillbaka! Lycka till i köket!

Annika

2019-11-08

kommer ingredienserna till pajdegen mån tro?

Claes

2019-11-05

Hej! Det står att man skall blanda ingredienserna till pajdegen, men 3dl vetemjöl blir ingen deg. Möjligen ett dammoln. Fler grejor måste till.

Coop

2019-10-24

Hej Karin! Tack för att du uppmärksammade det, nu är ingredienserna tillbaka! Lycka till med matlagningen!

Karin

2019-10-19

Ingredienslista för pajdegen har försvunnit det står bara 3 dl mjöl ?

Sven-Inge

2019-02-01

Helt klart att det måste vara en hög form! Tog en låg form 26 cm och det rann över!

Fatma

2019-01-14

Enkelt och gott.

Coop webbredaktör

2017-05-24

Till Marianne: Det ska vara en påse tacomix.

Marianne

2017-05-18

Mexikansk kryddblandning, är det detsamma som Taco kryddmix? I så fall skulle det gå åt 3 påsar drygt. Låter väldigt mycket, kan väl inte stämma?

Therese

2017-03-10

Grymt god paj. Jätte enkel att göra.

Gülay

2016-06-16

riktigt gott

Teddanen

2014-02-03

grymt gott!!

melinda

2014-01-19

Supergod har gjort denna många gånger!

Ingrid Brittas

2013-01-02

Det ser ut att vara en mycket god paj!

emelie

2012-01-05

tacopaj

Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Blomkåls-Jansson

(96)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Cashewnötstaco

(12)

Klassisk laxburgare

(2)

Taco med röda linser

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 0.5 hackad gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 28 g mexikansk kryddblandning, helst taco
  • 2 dl tacosås, mild, medium eller stark
  • 8 st hela eller delade cocktailtomater
  • 2 skivade jalapeño
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 1.5 dl riven, lagrad ost, riven

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg (1-5):
3.44 (179 betyg)

Taco på ett annorlunda vis i en härlig paj. Enkelt att ha på buffén, kall som varm.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º-225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.

Fyllning

  1. Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-13

Hej Annika! Nu är ingredienserna till pajdegen tillbaka! Lycka till i köket!

Annika

2019-11-08

kommer ingredienserna till pajdegen mån tro?

Claes

2019-11-05

Hej! Det står att man skall blanda ingredienserna till pajdegen, men 3dl vetemjöl blir ingen deg. Möjligen ett dammoln. Fler grejor måste till.

Coop

2019-10-24

Hej Karin! Tack för att du uppmärksammade det, nu är ingredienserna tillbaka! Lycka till med matlagningen!

Karin

2019-10-19

Ingredienslista för pajdegen har försvunnit det står bara 3 dl mjöl ?

Sven-Inge

2019-02-01

Helt klart att det måste vara en hög form! Tog en låg form 26 cm och det rann över!

Fatma

2019-01-14

Enkelt och gott.

Coop webbredaktör

2017-05-24

Till Marianne: Det ska vara en påse tacomix.

Marianne

2017-05-18

Mexikansk kryddblandning, är det detsamma som Taco kryddmix? I så fall skulle det gå åt 3 påsar drygt. Låter väldigt mycket, kan väl inte stämma?

Therese

2017-03-10

Grymt god paj. Jätte enkel att göra.

Gülay

2016-06-16

riktigt gott

Teddanen

2014-02-03

grymt gott!!

melinda

2014-01-19

Supergod har gjort denna många gånger!

Ingrid Brittas

2013-01-02

Det ser ut att vara en mycket god paj!

emelie

2012-01-05

tacopaj

Liknande recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Blomkåls-Jansson

(96)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Cashewnötstaco

(12)

Klassisk laxburgare

(2)

Taco med röda linser

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies