För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tacopaj med färdig pajdeg

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Snabblagad och god tacopaj med nötfärs eller vegetarisk färs för hela familjen, med färdig pajdeg, tacokrydda och tacosås.

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 pajdeg, färsk på rulle
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 28 g tacokrydda
  • 2 dl majs
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 tomat, skivad
  • Till servering
  • 200 g nachochips
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Täck en passande pajform med pajdegen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt tacokrydda och majs.
  2. Stek med några minuter till. Häll i tacosås och vatten och låt småputtra några minuter. Häll över färsfyllningen i pajformen. Bred över crème fraichen och strö på osten.
  3. Lägg tomatskivorna ovanpå och grädda mitt i ugnen till fin färg, minst 20 min. Servera pajen med nachochips, koriander, paprika och resten av crème fraichen.

Tips

Nagga och förgrädda pajskalet ca 8 min i nedre delen av ugnen för krispig botten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(9)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Fläskfilé africana

(43)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Baconlindad järpe med primörer

(16)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 pajdeg, färsk på rulle
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 28 g tacokrydda
  • 2 dl majs
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 tomat, skivad
  • Till servering
  • 200 g nachochips
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 dl crème fraiche

Tacopaj med färdig pajdeg

Betyg (1-5):
4.09 (11 betyg)

Snabblagad och god tacopaj med nötfärs eller vegetarisk färs för hela familjen, med färdig pajdeg, tacokrydda och tacosås.

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugnen
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Täck en passande pajform med pajdegen. Stek färsen i olja tills den är brun och smulig. Tillsätt tacokrydda och majs.
  2. Stek med några minuter till. Häll i tacosås och vatten och låt småputtra några minuter. Häll över färsfyllningen i pajformen. Bred över crème fraichen och strö på osten.
  3. Lägg tomatskivorna ovanpå och grädda mitt i ugnen till fin färg, minst 20 min. Servera pajen med nachochips, koriander, paprika och resten av crème fraichen.

Tips

Nagga och förgrädda pajskalet ca 8 min i nedre delen av ugnen för krispig botten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gremolatastekt biff

(1)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(9)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Fläskfilé africana

(43)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(9)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Baconlindad järpe med primörer

(16)