Taco i gemsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 msk hemlagad tacokrydda, se nedan
  • 2 gemsallad eller valfria tacoskal
  • 2 dl majskorn
  • picklad rödlök, se nedan
  • gräddfil
  • Tacokrydda:
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk mslen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Stek färsen i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den är brynt och smulig. Tillsätt tacokryddan och stek under omrörning ca 1 min.
  2. Servera så alla kan fylla sitt eget salladsblad eller valfritt tacoskal med köttfärs, majs, picklad rödlök och gräddfil.

Picklad rödlök:

  1. Skiva 3 rödlökar tunt. Rör 1½ dl vatten, 1 dl socker, ½ dl ättika (12%) tills sockret smält ut. Lägg ner löken och låt dra minst 30 min. Håller i kyl ca 1 vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 msk hemlagad tacokrydda, se nedan
  • 2 gemsallad eller valfria tacoskal
  • 2 dl majskorn
  • picklad rödlök, se nedan
  • gräddfil
  • Tacokrydda:
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk mslen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker

Taco i gemsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den är brynt och smulig. Tillsätt tacokryddan och stek under omrörning ca 1 min.
  2. Servera så alla kan fylla sitt eget salladsblad eller valfritt tacoskal med köttfärs, majs, picklad rödlök och gräddfil.

Picklad rödlök:

  1. Skiva 3 rödlökar tunt. Rör 1½ dl vatten, 1 dl socker, ½ dl ättika (12%) tills sockret smält ut. Lägg ner löken och låt dra minst 30 min. Håller i kyl ca 1 vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rödkål med rökt vildsvinsfläsk

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)