Taco i gemsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 msk hemlagad tacokrydda, se nedan
  • 2 gemsallad eller valfria tacoskal
  • 2 dl majskorn
  • picklad rödlök, se nedan
  • gräddfil
  • Tacokrydda:
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk mslen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Stek färsen i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den är brynt och smulig. Tillsätt tacokryddan och stek under omrörning ca 1 min.
  2. Servera så alla kan fylla sitt eget salladsblad eller valfritt tacoskal med köttfärs, majs, picklad rödlök och gräddfil.

Picklad rödlök:

  1. Skiva 3 rödlökar tunt. Rör 1½ dl vatten, 1 dl socker, ½ dl ättika (12%) tills sockret smält ut. Lägg ner löken och låt dra minst 30 min. Håller i kyl ca 1 vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Empanadas

(21)

Lammrack med mandel och vitlök

(6)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Piroger med sidfläsk och lök

(0)

Ingefärsmarinerade karréspett

(7)

Turkiska spett i pitabröd

(9)

Tacos con carne

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 msk hemlagad tacokrydda, se nedan
  • 2 gemsallad eller valfria tacoskal
  • 2 dl majskorn
  • picklad rödlök, se nedan
  • gräddfil
  • Tacokrydda:
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk mslen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker

Taco i gemsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den är brynt och smulig. Tillsätt tacokryddan och stek under omrörning ca 1 min.
  2. Servera så alla kan fylla sitt eget salladsblad eller valfritt tacoskal med köttfärs, majs, picklad rödlök och gräddfil.

Picklad rödlök:

  1. Skiva 3 rödlökar tunt. Rör 1½ dl vatten, 1 dl socker, ½ dl ättika (12%) tills sockret smält ut. Lägg ner löken och låt dra minst 30 min. Håller i kyl ca 1 vecka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Empanadas

(21)

Lammrack med mandel och vitlök

(6)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Piroger med sidfläsk och lök

(0)

Ingefärsmarinerade karréspett

(7)

Turkiska spett i pitabröd

(9)

Tacos con carne

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies